Published On: mar, Sep 6th, 2011

Federatia Romana de Box a fost exclusa din AIBA

Share This
Tags

Federatia Romana de Box a fost exclusa din Asociatia Internationala de Box Amator (AIBA), incepand de marti, si, in consecinta, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) anunta ca va opri orice finantare a vreunui proiect al forului national de specialitate.

“In urma scrisorii primite din partea Federatiei Internationale de Box Amator (AIBA), Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) anunta ca Federatia Romana de Box (FRB) a fost exclusa in calitate de membru AIBA, incep@nd cu data de  06 septembrie 2011. Acest lucru se datoreaza, conform scrisorii, faptului ca Federatia Romana de Box nu a tinut cont de decizia Comitetului Executiv al AIBA, care a impus alegeri pentru presedintia FRB inainte de 31 august a.c., sub directa supraveghere a unui observator AIBA. Astfel, Federatia Romana de Box a pierdut toate drepturile de membru AIBA, incepand cu 06.09.2011, iar aceasta decizie va fi ratificata la Congresul Extraordinar AIBA 2011, care se va desfasura pe 24 septembrie. Dat fiind ca sportivii rom@ni nu vor mai putea reprezenta Romania in nicio competitie internationala, COSR anunta ca opreste orice finantare pentru orice proiect al Federatiei Romane de Box”, se arata intr-un comunicat al COSR.

Presedintele FR Box, Rudel Obreja, se afla de mai mult timp in conflict cu conducerea AIBA , care ii cere demisia din functia de presedinte al FR Box. AIBA a notificat, la 9 august, FR Box ca va fi dezafiliata daca Obreja nu renunta la functia sa pana la 31 august.

La 29 august, presedintele COSR, Octavian Morariu, alaturi de Francisc Vastag, Leonard Doroftei si alti fosti sau actuali oficiali ai FR de Box, i-au trimis presedintelui AIBA, Ching-Kuo Wu, o scrisoare in care ii solicita acestuia sa amane dezafilierea FR Box, daca Rudel Obreja va renunta la functie pana la 1 septembrie.

“In cazul in care domnul Rudel Obreja va decide sa renunte in totalitate la functie pana la data de 1 septembrie 2011, va solicitam sa nu excludeti Federatia Romana de Box din cadrul AIBA pana la data de 28 octombrie 2011, cand noile alegeri vor fi organizate, astfel incat sportivii sa-si poata continua participarea la competitiile internationale, permitandu-le celor mai buni dintre ei sa se califice si sa participe la Jocurile Olimpice de la Londra de anul viitor”, se arata in scrisoarea trimisa presedintelui AIBA.

Tot la 29 august, presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, nu a fost lasat sa intre in sediul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, unde seful COSR, Octavian Morariu, a sustinut o conferinta de presa legata de situatia din acest sport. Morariu a explicat ca invita pe cine doreste el la conferintele pe care le organizeaza. Obreja i-a reprosat presedintelui COSR, Octavian Morariu, ca a luat partea AIBA in loc sa apere interesele FR de Box.

Comentarii

comentariu

About the Author

-