Published On: mar, Sep 27th, 2011

Elevii braileni sunt in plina sesiune de evaluari

Share This
Tags

*Incepand de luni, 26 septembrie, 2011, elevii braileni au fost supusi evaluarii cunostintelor dobandite in anul anterior de studiu

De la prichindeii din clasele primare, pana la cei mai mari, din clasa a XII-a, aproximativ 50.000 de elevi au intrat in febra testarilor, cei mai multi dintre ei fiind foarte emotionati in privinta rezultatelor, in ciuda faptului ca notele obtinute nu vor fi trecute in cataloage.

Testarea elevilor constituie o masura care s-a luat la nivel national, in incercarea de a nu se mai repeta istoria rezultatelor dezastruoase de la examenul de bacalaureat din acest an.

Subiectele lucrarilor, concepute la nivel local, au fost gandite de catre profesori in asa fel incat sa respecte programa scolara si sa evalueze elementele de baza din materiile parcurse in anul anterior.

Numarul probelor sustinute de catre scolari creste de la an la an. Astfel, celor mici le sunt testate cunostintele la doar doua materii, in timp ce elevii din clasa a XII-a sunt nevoiti sa treaca prin mult mai multe emotii, fiind evaluati la 12 materii. De exemplu, elevii de clasa a IV-a sunt evaluati la Limba si literatura romana, Matematica si Stiinte, fata de elevii din clasa a VIII-a, care sustin teste de evaluare la urmatoarele discipline: Matematica, Limba si literatura romana, Limba si literatura materna, Limba moderna, Biologie si Fizica.

In doar doua saptamani de cand a inceput noul an solar, profesorii au avut datoria de a-si pune la punct programele scolare si de a concepe subiectele. Punctajul maxim acordat la aceste testari este de 90 de puncte, 10 puncte fiind acordate din oficiu. Pentru elevii din ciclul gimnazial, notele vor fi inlocuite de calificative, in functie de numarul de raspunsuri corecte. Durata de desfasurare a unui test este cuprinsa intre 15 si 45 de minute, subiectele avand un grad de dificultate mediu, in functie de nivelul fiecarei unitati.

Aceste probe de evaluare, ce constituie la nivel national o premiera, prezinta avantaje atat pentru profesori, cat si pentru elevi. Astfel, elevii vor avea mult mai multe sanse de reusita la urmatoarele examene, iar profesorii vor sti cu exactitate la ce nivel de cunostinte se afla elevii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-