Published On: lun, Sep 19th, 2011

Echipa feminina de gimnastica a Romaniei, cinci medalii la reuniunea de la Lilleshall

Share This
Tags

Echipa feminina de gimnastica a Romaniei a obtinut cinci medalii la reuniunea de la Lilleshall, desfasurata sambata si duminica, la care au mai participat Marea Britanie si Portugalia. Concursul pe echipe desfasurat sambata a fost castigat de echipa tarii gazda, Marea Britanie, care a acumulat un punctaj total de 229.450 puncte, iar Romania a adunat 227.900. Portugalia a deplasat doar doua gimnaste.

Romania a deplasat gimnastele Sandra Izbasa, Ana Porgras, Amelia Racea, Diana Chelaru, Diana Bulimar si Catalina Ponor.

Duminica, la individual compus a castigat britanica Hannah Whelan (57.950 puncte), urmata de Amelia Racea (57.300) si Ana Porgras (57.050). Delegatia Romaniei a mai cucerit doua medalii, la sarituri – Raluca Haidu (14.725) si la barna – Ana Porgras (15.250). Beth Tweedle a castigat finalele la paralele (15.325) si sol (14.950).

“A fost o competitie foarte utila pentru noi. Acum toata lumea priveste spre Campionatele Mondiale de la Tokyo. A fost important sa testezi nivelul de pregatire in fata unor brigazi de arbitri, conform standardelor de concurs, astfel ca, in cele zece zile care au mai ramas, sa putem face ajustarile necesare si, apoi, speram, sa concuram cat mai bine la Tokyo. De altfel, scopul principal al Campionatelor Mondiale il reprezinta calificarea la Jocurile Olimpice, motiv pentru care ele reprezinta doar o etapa in planul pregatirilor noastre pentru Londra 2012″, a declarat duminica, la finalul competitiei, antrenorul coordonator al lotului Romaniei, Octavian Bellu.

El a facut referiri si la Catalina Ponor, campioana olimpica din 2004, care a evoluat doar la trei din cele patru aparate: “Ea a revenit in concurs dupa patru ani, iar in aceste ultime sase luni, de cand si-a facut reintrarea, a avut un spectaculos salt. Cred ca va continua sa progreseze, astfel ca sa fie in cea mai buna forma la Londra, anul viitor”.

Pentru echipa feminina a Romaniei reuniunea de la Lilleshall a fost ultimul test inaintea participarii la Campionatele Mondiale din Japonia, programate intre 7-16 octombrie, primele opt echipe clasate, plus toti medaliatii, obtinand calificarea directa la Jocurile Olimpice din 2012.

Comentarii

comentariu

About the Author

-