Published On: joi, Sep 8th, 2011

Doua proiecte REGIO s-au finalizat

Share This
Tags

* Reabilitarea Liceului cu Program Sportiv si a Centrului de Asistenta Sociala “ Sfanta Maria” s-a finalizat

Cele doua institutii, atat Liceul cu Program Sportiv cat si Centrul de Asistenta Sociala “Sf. Maria” au fost reabilitate prin Programul Operational Regional (REGIO). Axa prioritara a ambelor proiecte este imbunatatirea infrastructurii sociale si anume asigurarea serviciilor esentiale populatiei contribuind la atingerea obiectivului european.

Centrul de Asistenta Paliativa “Sf Maria” Braila este situat in localitatea Baldovinesti iar in cadrul institutiei se acorda asistenta medicala si sociala pentru categoriile: cazuri sociale grave, persoane in varsta fara sursa de venit, bolnavi cronic, tineri peste 18 ani proveniti din scoli speciale. Cladirea institutiei dispune de trei corpuri:

D –in care se amenajeaza saloane, spatii pentru activitatea zilnica,cabinet medical, sala de recuperare, vestiar pentru personal siinapere pentru paza;

E- se amenajeaza de asemenea saloane si spatii pentru activitatea zilnica,  cabinet medical, sala de recuperare, vestiar pentru personal siinapere pentru paza;

F- se amenajeaza o cantina pentru internatii caminului.

Proiectul de la Liceul cu Program Sportiv are o valoare totala de 2.954.030,25, iar cel de la Centrul de Asistenta Sociala “Sf Maria” este de 3.281.817,63.

Obiectivul general al reparatiei capitale la Liceul cu Program Sportiv vizeaza in primul rand imbunatatirea calitatii infrastucturii de educatie, pentru asigurarea unui proces educational la standarde europene. Lucrarile executate au fost : reabilitarea termica, refacerea hidroizolatiei, finisaje si instalatii interioare, racord electric sin u in ultimul rand dotarea cu echipamente didactice si IT.

Ileana Dinu, Managerul proiecului a tinut sa precizeze faptul ca Liceul cu Program Sportiv isi poate primi elevii din data de 12 septembrie anul curent cu bratele deschise si  la un nivel European din punctul de vedere al lucrarilor realizate. “Liceul cu Program Sportiv este un proiect reabilitat prin Programul Operational Regional 2007-2013 prin axa trei domeniul major de intervenetie fiind reabilitarea modernizarea si dezvoltarea infrastructurii educationale. Proiectul de reabilitare de la acest liceu a vizat in primul rand reabilitarea termica a acestei cladiri si anume placarea peretilor a soclului a terasei centurabile si a celei de la subsolul cladirii, instalatiile sanitare, precum si reabilitarea trotuarelor din jurul liceului, amenajarea zonei verzi. Dupa terminarea lucrarilor a avut loc si o donare cu echipament IT, echipament pentru toate laboratoarele si cabinetele metodologice din cadrul LPS precum si dotarea cu echipament didactic. Toate acestea au avut in vedere in primul rand imbunatatirea infrastructurii educationale si cresterea calitatii procesului educational.”

Primarul Aurel Simionescu a declarat ca dupa terminarea proiectului au mai existat o serie de lucrari care au necesitat un buget suplimentar. “ A mai existat o serie de cheltuieli pe care le-am insemnat ca si contributie proprie deoarece au fost absolut necesare “.

Directorul Liceului cu Program Sportiv, Emil Sorinel Meca este multumit de mersul lucrarilor si de asemenea de rezultatul final. “Sunt multumit ca 1200 de elevi ai Liceului cu Program Sportiv vor invata in conditii foarte bune. Le multumim tuturor care s-au implicat in acest proiect, multumim primariei pentru ca elevii vor intra anul acesta in acest liceu cu zambetul pe buze. “

Obiectivul general al reabilitarii si dotarii cu echipament specific a corpurilor D, E, F ale Centrului de Asistenta Paleativa “Sfanta Maria” este acela al sprijinirii unei dezvoltari economice si sociale echilibrate teritorial si durabile si de asemenea imbunatatirea infrastructurii sociale.

Dragos Marin, Managerul acestui proiect a declarat ca in ciuda faptului ca lucrarile au fost complexe acest proiect a fost dus la bun sfarsit si implicit reabilitat. “ Proiectul de reabilitare a Centrului de Asistenta Paleativa “Sfanta Maria” Braila a fost finantat din Programul Operational Regional. {n cadrul acestui proiect au fost reabilitate cele trei corpuri ale cladirii. Acestea se aflau intr-o stare avansata de degradare in doua dintre acestea au fost amenajate spatii de cazare precum si spatii pentru activitati medicale si de recuperare pentru persoanele care vor beneficia de serviciile Centrului de Asistenta Paleativa “Sfanta Maria”, iar in cel de-al treilea corp a fost amenajata o cantina. Lucrarile din cadrul proiectului au fost complexe, pornind de la reabilitarea fundatiilor  pana la reabilitarea termica. Durata proiectului a fost de 33 de luni, iar valoarea acestora a fost de 3.281.817,63. In urma finalizarii acestui proiect Centrul de Asistenta Paleativa dispune acum de spatii la standarde europene in care sa isi desfasoare activitatea.

Directorul Centrului de Asistenta Paleativa “Sfanta Maria”, Adelaida Canjau a declarat ca noul centru va dispune de 80 de locuri in plus .“Acest proiect ne ofera 80 de locuri in plus, deci ajungem la o capacitate de 200 de locuri. Prin acest proiect se ofera si crearea unor noi locuri de munca, estimativ 58-60 de persoane, ceea ce ofera o crestere a standardelor, a nevoilor de viata a persoanelor care urmeaza sa se interneze la noi. Multumim persoanelor implicate in acest proiect.”

Primarul Aurel Simionescu a tinut sa precizeze faptul ca a existat o colaborare foarte buna intre Primarie si Agentia Regionala de Dezvoltare, iar din punctul de vedere al reabilitarii Liceului cu Program Sportiv acesta este a cincea scoala finalizata. Acestea fiind spuse pe lista urmatoarelor proiecte va mai intra si Scoala numarul cinci a comunitatii grecesti.

Comentarii

comentariu

About the Author

-