Published On: mie, Sep 7th, 2011

Disputa putere-opozitie in Senat asupra procedurii revizuirii Constitutiei

Share This
Tags

Reprezentantii puterii si cei ai opozitiei din Biroul Permanent al Senatului nu au cazut de acord asupra procedurii legislative de urmat pentru revizuirea Constitutiei, decizând sa solicite un punct de vedere Comisiei juridice. Reprezentantii arcului guvernamental PDL-UDMR-UNPR au propus ca procedura de revizuire a Constitutiei sa nu se desfasoare separat la cele doua Camere ale Parlamentului.

Potrivit secretarului general al Senatului, in opinia senatorilor puterii, proiectul de revizuire a Constitutiei trimis Parlamentului de catre presedintele Traian Basescu ar trebui preluat de comisia special infiintata in urma cu un an.

Reprezentantii opozitiei au contraargumentat: intrucât proiectul de modificare a Constitutiei a fost trimis de Administratia Prezidentiala separat la Camera si la Senat, procedura legislativa ar trebui sa fie si ea separata. In aceasta varianta, textul trimis de Traian Basescu ar trebui analizat separat de fiecare din cele doua Camere, urmând ca eventualele articole in care nu exista un punct de vedere comun sa fie mediat de o comisie speciala. Chelaru a mentionat ca, din cauza acestei divergente de opinii intre putere si opozitie, Biroul Permanent a decis sa solicite un punct de vedere Comisiei juridice. PDL a anuntat, luni, ca va solicita “revigorarea” Comisiei comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru elaborarea propunerii de reviziuire a Constitutiei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-