Published On: joi, Sep 8th, 2011

De citit : Crescendo de Becca Fitzpatrick

Share This
Tags

Cititorii vor descoperi in acest volum, continuare a cartii “Ingerul noptii”, o atmosfera mult mai sumbra si cenusie ca in volumul anterior. Este adevarat ca te astepti la mai multa lumina si caldura de la o poveste populata de ingeri si nefilimi. Bineinteles ca cei care au mai citit scrieri de acest gen au observat acest paradox, care contravine parerii generale despre ingeri. Ii vom descoperi mai lipsiti de empatie si mai rautaciosi ca niciodata, desconsiderand complet viata umana. stiind ca legendele povestesc despre ingerii cazuti datorita iubirii pentru pamantene, cititorului ii va fi destul de greu sa-si adapteze trairile la atmosfera cartii. Nora, Patch, Vee si Marcie vor fi aceeasi ca si in volumul anterior, iar la acestia se vor adauga noi personaje, care vor contribui la savoarea si tensiunea intregii actiuni. Aceasta actiune propriu-zisa va fi secondata de framantarile interioare ale Norei, care-si va pune sub semnul intrebarii nu numai afectiunea ei pentru Patch, ci si intreaga viata. Aceste pagini, cititorul le va filtra prin propriul suflet, iar trairile Norei le va simti parca personal.

“Acum sunt inger pazitor.Toti stiu asta si mai stiu si ca am devenit astfel pentru ca te-am salvat de la moarte. Acum, mult mai multi dintre ei au impresia ca puteau sa-si insele destinul. Fie salvand un om si recapatandu-si aripile, fie ucigandu-si nefilimul vasal si transformandu-si trupul din inger cazut in om.”

Autoarea reuseste sa redea in paginile acestei carti ceea ce simtim multi dintre noi cateodata: faptul ca omul este o “graunta” relativ insignifianta, antrenata intr-un univers pe care nici nu-l cunoaste pe deplin, si pe care nici nu-l va intelege vreodata. Dar, totusi, acea firava “fasiuta” de speranta, reprezentata de zbuciumata iubire dintre Nora si ingerul ei, Patch, va reusi sa lumineze un intuneric deplin, astfel ca vom gasi si putinul optimism de care aveam nevoie. Va doresc lectura placuta!

Comentarii

comentariu

About the Author

-