Published On: lun, Sep 5th, 2011

De citit: Casa Intunericului de Stephen King

Share This
Tags

Acest volum continua cartea “Talismanul”, nu neaparat ca si actiune, ci, mai degraba, continua ideea lumilor paralele intre care cativa alesi pot calatori. Il regasim pe Jack Sawyer de data aceasta matur, fost politist retras intr-un “orasel linistit”. “Casa Intunericului” nu mai are aceeasi abordare fantasy ca si “Talismanul” decat pe alocuri, ci este o cronica a realitatii crude, asa cum este ea, fara nici un fel de “cosmetizare”, o extraordinara analiza de comportament vis-a-vis de pericol si de oroare.
Avand in vedere cazul urmarit de-a lungul cartii, cel al copiilor disparuti si macelariti, ai senzatia ca Teritoriile si acest salt intre lumi sunt folosite pentru a arunca vina acestor grozavii in alta lume. Pentru ca, in definitiv, un om normal n-ar putea comite asa atrocitati, nu? Este vorba despre nevoia oamenilor aflati in fata monstruozitatii de a se detasa si de a se diferentia, dezumanizand vinovatul si excluzandu-l din randul lor.
Perspectiva inedita pe care o avem asupra lucrurilor si personajelor, “vederea aeriana”, cu ajutorul careia planam deasupra tuturor si focalizam asupra punctelor de interes, fac din cititul acestei carti o experienta stranie, dar interesanta in acelasi timp. Iar Casa Intunericului este de fapt intruparea Raului, un numitor comun al groazei: “Aia pe care o simti e Casa Intunericului, numai ca nu e o casa, nu cu adevarat. E o gaura de vierme in marul existentei, ducand taman pana in taramurile de foc. E o usa.”
Cuvintele sunt investite cu o incarcatura magica impresionanta, iar lectura acestei carti te va captiva. Va doresc lectura placuta!

Comentarii

comentariu

About the Author

-