Published On: vin, Sep 16th, 2011

Cutremur in Vrancea: 3,5 grade. In Asia: 7,2

Share This
Tags

Un seisn de 3.5 a zgaltait Vrancea, dar la o adancime de peste 150 de kilometri. “Este o normalitate. Avem si in Balcani si Japonia. Deci este o situatie actuala cu timpurile de acum. Au mai fost si cate 7 cutremure. Toate au cam aceeasi adancime. Noi suntem obligati sa va anuntam dupa 4 pe Richter. Cred ca urmeaza o pauza. De obicei sunt niste roiuri, asa. Sistemul, undeva acolo jos, lucreaza”, a declarat recent la Realitatea TV, Gheorghe Marmureanu.

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 7,2 s-a produs, de asemenea, vineri dimineata in Pacific, in zona insulelor Fiji, a anuntat institutul american de geofizica USGS, dar acesta nu a declansat o alerta de tsunami si nici nu a provocat pagube materiale. Un cutremur de 3.5 a fost inregsitart si in Vrancea in aceasta dimineata. Cutremurul s-a produs la ora 07.30 (22.30 ora Romaniei), la 593 de kilometri adancime, la aproximativ 120 de kilometri de insula Ndoi din Fiji si la 421 de kilometri de capitala insulei Tonga, Nuku’alofa, potrivit USGS. Acest cutremur nu a declansat insa o alerta de tsunami, potrivit informatiilor oferite de Centrul de alerta in caz de tsunami in Pacific. Aceste seisme au fost semnalate, dupa ce, in cursul zilei de joi, Pamantul a fost zguduit de alte cutremure puternice in Japonia, Cuba si Noua Zeelanda.

Un cutremur cu magnitudinea 6.0 a fost resimtit in Cuba joi dimineata, la ora locala 4.43, iar cu  43 de minute inainte, un cutremur cu magnitudinea 6,2 a avut loc in largul coastelor de est ale Japoniei, insa autoritatile nu au emis avertizare de tsunami. Potrivit USGS, cu sapte minute inaintea seismului din Japonia, in largul coastelor Noii Zeelande fusese inregistrat un alt cutremur cu magnitudinea 6.0. Epicentrul seismului a fost localizat la 680 de kilometri de Auckland si la peste 900 de kilometri de Wellington.

Comentarii

comentariu

About the Author

-