Published On: mar, Sep 20th, 2011

Cotele Dunarii sunt in continua scadere

Share This
Tags

Administratia Nationala “Apele Romane” a anuntat ca debitul Dunarii va ajunge pana la sfarsitul saptamanii la 2.250 mc/s, cu toate acestea, nu vor fi restrictii in alimentarea cu apa a populatiei.

Conform Administratiei Nationale “Apele Romane”, cotele Dunarii sunt in scadere in continuare, ajungand la o valoare sub media multianuala a lunii septembrie. Luni, 19 septembrie in sectiunea Bazias, debitul Dunarii era de 2.350 mc/s, specialistii estimand ca in 25 septembrie Dunarea va ajunge la un debit de 2.250 mc/s. In 2003, Dunarea a inregistrat cea mai scazuta valoare din ultimii 50 de ani, masurile specialistilor indicand 1.600 mc/s.

Debitele au fost in scadere pe sectoarele Calafat-Oltenita, Cernavoda-Harsova si la Galati, in stationare la Gruia si la Calarasi si in crestere doar pe sectoarele Vadu Oii-Braila si Isaccea-Tulcea.

“Datorita masurilor de exploatare convenite, atat la nivelul A.N. Apele Romane, cat si la nivelul S.C. Hidroelectrica S.A., nivelurile in lacuri sunt mentinute constante, in vederea asigurarii unei rezerve de apa suficiente pentru o lunga perioada de timp. Avand in vedere situatia hidrologica actuala, Administratia Nationala «Apele Romane» monitorizeaza 24 h din 24 si anunta ca, la aceasta ora, in toate sectiunile de control, debitele sunt suficiente pentru asigurarea cerintelor de apa pentru toate folosintele, atat pentru populatie, cat si pentru industrie. De asemenea, nu sunt semnalate cazuri de mortalitate piscicola”, au spus reprezentantii ANAR.

Potrivit specialistilor in perioada imediat urmatoare, nu sunt estimate restrictii pentru sistemele de alimentare cu apa in regim centralizat, printre care se afla orasele: Drobeta Turnu-Severin, Calafat, Corbia, Turnu Magurele, Zimnicea, Giurgiu, Oltenita, Calarasi, Slobozia, Cernavoda, Braila, Galati si Tulcea. “Circulatia este restrictionata pe Dunare. La Gheget este mare aglomeratie cu masinile care transporta marfa: pietris, ciment pe partea cealalta, dar bacurile circula. La  Braila nu este o problema. Au o problema cei din Zimnicea si Calarasi” a declarat primarul Aurel Simionescu in cadrul ultimei conferinte de presa.

Comentarii

comentariu

About the Author

-