Published On: joi, Sep 29th, 2011

Consiliul Judetean va organiza “Festivalul poetilor din Balcani”

Share This
Tags

Proiectul cultural “Festivalul poetilor din Balcani” continua in acest an cu cea de a V-a editie, care se va desfasura vineri  si sambata. Organizat la Braila de Consiliul Judetean, Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” si Filiala SE a Uniunii Scriitorilor din România, Balcanica reuneste nume importante ale literaturii contemporane din Romania si Grecia.

Maine, la orele 17.00, in sala de conferinte a Teatrului „Maria Filotti”, va avea loc deschiderea evenimentului cu alocutiunile rostite de presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu si presedintele Uniunii Scriitorilor din România, Filiala SE, Corneliu Antoniu.

Incepand cu ora 18.00 vor fi recitaluri consistente de poezie sustinute de poetii români inscrisi la editia din acest an. Seara lirica va fi incheiata cu doua lansari de carti de catre  Monica Vouduri  si Stefania Mincu.

Ziua a doua a festivalului va debuta la ora 9.30, tot la Teatrul „Maria Filotti”, cu o prelegere sustinuta de poetul Ion Brad (fost ambasador al României in Grecia) pe tema: Poezia greaca in spatiul balcanic, prelegere urmata de un program artistic sustinut de Comunitatea Elena din Braila. La ora 11.15, la Biblioteca Judeteana „Panait Istrati”, va fi vernisata expozitia de caricatura a artistului plastic Victor Chiriloaie – Chiril.

Alte patru expozitii, de documente si carte de poezie, vor fi prezentate, incepând cu ora 16.00, la Teatrul „Maria Filotti.

Un alt recital de poezie va preceda lansarea volumului Cafeneaua nevermore (antologie de autor), semnat de Arcadie Suceveanu si lansarea publicatiilor Festivalului Poetilor din Balcani: Balcanica 5.

La ora 18.30 va avea loc decernarea Premiului Balcanica si un recital de poezie al autorilor premiati.

Comentarii

comentariu

About the Author

-