Published On: joi, Sep 1st, 2011

CJ Braila sprijina in continuare modernizarea Spitalului Judetean

Share This
Tags

* Spitalul Judetean va achizitiona in cursul lunii septembrie patru masini destinate crearii unor servicii si conditii mai bune pentru pacienti *Acest proiect va fi posibil cu sprijin financiar din partea Consiliului Judetean

In ciuda presiunii mediatice exercitata asupra managerului general Rodica Sin, aceasta avand sprijinul total al Consiliului Judetean Braila, isi vede

de treaba in continuare, rezultatele putand fi vazute in calitatea actului medical. Din nefericire, atacurile josnice la care este supusa conducerea Spitalului Judetean si a CJ Braila nu fac decat sa afecteze braileanul de rand, care suporta astfel consecintele unor manevre ale unor oameni bolnavi de putere care sunt in stare sa sacrifice sanatatea judetului doar pentru a-l ataca, fie si indirect, pe Gheorghe Bunea Stancu.

Spitalul Judetean Braila a prezentat proiectul de achizitionare a patru masini, in valoare totala de aproximativ 53.000 de euro, prin intermediul Serviciului Electronic de Achizitii Publice, autoturismele fiind esentiale pentru optimizarea serviciilor oferite pacientilor. {n aceste conditii, la nivelul conducerii unitatii medicale s-a luat decizia de a se achizitiona doua autoturisme pentru transport marfa, cu doua locuri, o masina cu sapte locuri, pentru transportarea pacientilor necritici si o Dacia Duster, pentru escortarea doctorilor de elita si a profesorilor de la Bucuresti, care vin la Braila pentru anumite proiecte sau conferinte.

Avand in vedere ca Spitalul Judetean detine trei corpuri exterioare, alimentarea cu medicamente si transportarea pacientilor dintr-un corp in altul al spitalului pentru efectuarea analizelor necesita foarte mult timp, si foarte multi bani datorati Ambulantelor de la SAJ, fapt pentru care investirea unor fonduri pentru cumpararea celor patru autoturisme, se justifica pana la ultimul banut.

Firmele care au participat la aceasta licitatie au fost obligate sa indeplineasca anumite conditii stricte, pentru a fi calificate, si anume sa dovedeasca faptul ca in ultimii trei ani au mai incheiat astfel de contracte de furnizare, in valoare de 200.000 de lei, fara TVA, sa ofere un termen de garantie de minim 36 de luni pentru autovehicule, iar posibilele reparatii sa fie efectuate in maxim trei zile, in caz contrat autovehiculul defect fiind inlocuit cu unul nou.

Perioada propice pentru investitii

Conducerea Spitalului Judetean a ales sa achizitioneze cele patru autoturisme in aceasta perioada, deoarece piata este una favorabila, datorita preturilor care au scazut semnificativ pentru orice tip de masina si datorita eonomiilor facute din momentul in care unitatea a fost preluata de Consiliul Judetean. Pana in luna iulie a anului trecut, cand a trecut in subordinea CJ-ului, Spitalul Judetean, in urma contractului cu SAJ, avea de platit aproximativ un miliard pe luna, pentru serviciul de transportare a pacientilor dintr-un corp in altul al spitalului. “Din luna iulie, anul trecut, am facut economii destul de importante. Facturile pe care trebuia sa le achitam la SAJ erau de peste un miliard pe luna, dar de un an am reusit sa reducem cheltuielile la aproape 150 de milioane (lei vechi-n.r.). Cu o parte din aceste economii si cu sprijin din partea Consiliului Judetean vom reusi sa achizitionam cele patru autoturisme. Masinile cu doua locuri le vom utiliza pentru a aproviziona spitalul cu medicamente, masina cu sapte locuri va fi utila pentru transportarea pacientilor intre corpurile spitalului, pentru consultare si analize, pentru  a nu mai apela la Serviciul de Ambulanta SAJ decat pentru cei critici, iar Duster-ul este necesar pentru dezvoltarea turismului medical (pentru ca spitalele brailene sunt mult mai cautate decat cele din judetele invecinate-n.r.). De fiecare data cand a trebuit sa aducem de la Bucuresti doctori de elita, am mers cu masinile noastre.”, a declarat Rodica Sin, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Braila.

Spitalul Judetean incearca, atat prin achizitionarea acestor autoturisme, cat si prin modernizarea blocului operator, a centrului de oftalmologie si cel ORL sa ofere conditii tot mai bune pentru tratarea pacientilor,

Comentarii

comentariu

About the Author

-