Published On: lun, Sep 26th, 2011

Centrul Europe Direct Braila in vizita la Parlamentul European de la Bruxelles

Share This
Tags

In perioada 19-21 septembrie 2011, reprezentantii Centrelor de Informare EUROPE DIRECT Braila, Arges, Bacau si Mures impreuna cu colaboratorii locali au vizitat Parlamentul European si Comisia Europeana de la Bruxelles, Belgia.

Vizita a reprezentat o oportunitate pentru membrii grupului (reprezentanti ai unitatilor de invatamant, reprezentanti mass-media, bibliotecari, membri si voluntari ai ONG-urilor), care au avut ocazia sa observe atat structura institutionala, cat si sa participe la intalniri in cadrul Parlamentului European si a Comisiei Europene.

Implicarea cetatenilor in procesul legislativ si chiar decizional, drept garantat si de Tratatul de la Lisabona, a reprezentat un beneficiu pentru acestia, de aceea, Centrele de Informare EUROPE DIRECT implicate in aceasta actiune,  au oferit participantilor posibilitatea de a vedea cum se desfasoara activitatea in cadrul Parlamentului European si Comisiei Europene. Aceasta initiativa a contribuit la cresterea gradului de constientizare a importantei institutiilor Uniunii Europene la nivel local.

Comentarii

comentariu

About the Author

-