Published On: joi, Sep 22nd, 2011

Ce risca brailenii care refuza sa raspunda recenzorilor?

Share This
Tags

*brailenii care vor fi absenti temporar in momentul efectuarii recensamantului, vor fi inregistrati pe baza informatiilor  acordate de alte persoane recenzorilor: preoti, vecini * cei care refuza sa raspunda vor fi amendati cu 5000lei noi

In perioada 20-31 octombrie 2011 in Romania se va desfasura Recensamantul Populatiei si al locuintelor. Reusita acestei ample si complexe activitati, care antreneaza in perioada de culegere pe teren a datelor peste 2500 persoane la nivelul judetului Braila, este conditionata de modul in care populatia este dispusa sa coopereze cu recenzorii si sa ofere acestora raspunsurile necesare cunoscand faptul ca acestor informatii li se garanteaza, prin lege, confidentialitatea.

Datorita unei hotarari care reglementeaza modul de organizare a campaniei de popularizare, recenzorii vor putea folosi si surse indirecte de colectare a datelor. Conform actului normativ, recenzorii se vor putea folosi de informatiile preotului sau de a vecinilor.

Datele finale ale recensamantului populatiei si al locuintelor vor fi date publicitatii in  trimestrul I al anului 2012.

In aceasta luna va fi un fel de repetitie generala, reprezentantii institutului de statistica avand legitimatii si putand fi verificati la un numar de telefon. “Toti operatorii au o legitimatie cu sectorul in care activeaza si o  servieta cu o eticheta”, a precizat Stefan Trica, director al  Directia de Statistica Demografica.

Chestionarul aplicat va fi format dintr-un set de 61 de intrebari, unele obligatorii, altele optionale. “Toate informatiile vor beneficia de protectia confidentialitatii garantata prin lege si nu vor fi folosite in niciun alt scop decat cel statistic”, a declarat Vergil Voineanu, presedinte al Institutului National de Statistica.

In 2002 populatia Brailei era de 216. 292 de locuitori, dintre care:  210.360 romani (97,2%), 3.478 rusi lipoveni (1,6%),20 englezi (0,6%), 1.557 tigani (0,7%), 318 greci (0,14%), 161 turci (0,07%), 118 maghiari (0,05%), 300 altii (evrei, bulgari, italieni, armeni, etc.)

Comentarii

comentariu

About the Author

-