Published On: lun, Sep 26th, 2011

Boc ataca USL, sperand ca mai are vreo sansa in fata populatiei

Share This
Tags

Constient ca romanii nu mai vor sa auda de PDL si de ideile deloc ingenioase ale democrat-liberalilor de a scoate tara din criza, Boc incearca din rasputeri sa recastige increderea oamenilor, chiar daca pentru asta este nevoie sa recurga la tot felul de cuvinte urate la adresa opozitiei. Mergand pe principiul care i-a caracterizat intotdeauna pe democrat-liberali, “in dragoste si in razboi, totul este permis”, presedintele PDL, Emil Boc, incearca sa atace USL, la orice aparitie a acestuia in fata presei, fara sa constientizeze, de fapt, ca batalia a fost pierduta in fata romanilor din momentul in care salariile bugetarilor au fost micsorate cu 25%, taxele si impozitele au fost marite, sau cand pensionarii, de asemenea, au avut de suferit din cauza reducerii pensiilor.

{n incercarea disperata de a-i determina pe romani sa-si reindrepte atentia asupra PDL-ului, Emil Boc, a declarat la Iasi, folosind cuvinte alese din vocabularul sau bogat, ca USL este o “constructie subreda, incapabila sa guverneze tara” si “o gogoasa care se dezumfla în fiecare zi”.

Pai, domnule prim-ministru, daca USL-ul este o gogoasa care se dezumfla in fiecare zi, PDL-ul ce-o mai fi, oare? Un burete care a absorbit tot ce-a putut, si care acum, daca a saracit tara, se usuca? Sau poate, vreun cozonac, care nici n-a apucat sa dospeasca?

În discursul sustinut, Emil Boc a criticat dur USL, spunând ca este o constructie subreda, facuta de Ponta si Antonescu. “La Iasi pe 24 ianuarie s-a semnat înfiintarea USL, iar în 15 septembrie, tot la Iasi, s-a marcat decesul aliantei. E subreda constructia lui Ponta si Antonescu, este o alianta incapabila sa guverneze o tara. USL este o gogoasa care se dezumfla în fiecare zi,”, a declarat Boc.

Prim-ministrul Romaniei emite tot felul de judecati de valoare la adresa USL-ului, afirmand ca alianta in discutie nu va fi in stare sa guverneze o tara, dar poate ar fi mai bine ca domnul Boc, minainte sa mai lanseze astfel de supozitii, sa faca o retrospectiva a celor patru ani de cand se afla la conducerea tarii, alaturi de Traian Basescu. Cati pasi inainte a facut Romania, sub emblema portocalie? Dar cati inapoi?

{n cadrul aceluiasi discurs, insusi presedintele PDL recunoaste ca Romania tot bate pasul pe loc, in ciuda eforturilor pe care le depune Guvernul. “Guvernul si-a facut datoria (…). Vad insa, ca din nefericire, se bate pasul pe loc.”, a conchis Emil Boc. Prin declaratiile sale, Boc incearca sa afiseze o falsa siguranta in privinta alegerilor din 2012, desi situatia nu este deloc pozitiva pentru democrat-liberali. “Daca exista un partid care poate castiga alegerile din 2012, acesta este PDL, (…), daca nu facem niciun pas inapoi, pentru ca  sansa PDL nu este sa revina la populismul PSD din 2007-2008, ci este sa mearga pe drumul sigur al cresterii economice.”, a declarat premierul.

Care sansa? Care drum sigur? Dar mai ales, care crestere economica? Sa nu uitam ca nu mai devreme de acum trei zile, presedintele Traian Basescu a recunoscut ca ne asteapta din nou vremuri grele, ca o noua criza va da navala peste romanii, care cu chiu ,cu vai, abia au trecut peste vechea recesiune. “Sentimentul meu este, chiar daca nimeni nu poate previziona, ca in 2012…exista un risc major de revenire a recesiunii”, a declarat presedintele tarii.

In concluzie, domnule prim-ministru, decat sa criticati ograda vecina, mai degraba, v-ati pune de acord cu presedintele in privinta declaratiilor, daca tot vreti ca oamenii sa mai aiba incredere in dumneavoastra.

Comentarii

comentariu

About the Author

-