Published On: mie, Sep 28th, 2011

Biblioteca judeteana “Panait Istrati” va sarbatori “Noaptea bibliotecilor”

Share This
Tags

Brailenii iubitori de cultura vor avea ocazia in perioada urmatoare sa participe la o serie de activitati culturale organizate de catre Biblioteca Judeteana ” Panait Istrati”. Biblioteca va sarbatori in perioada 1-2 octombrie prima editie nationala “Noaptea Bibliotecilor”.

Actiunile se vor desfasura in intervalul orar 17:00-02:00, la cele doua centre ale bibliotecii: Casa Tineretului si Piata Poligon.

In cadrul programului “ Noaptea Bibliotecilor” vor fi organizate ateliere de creatie plastica realizate in fata bibliotecii in parteneriat cu Liceul de Arta “Hariclea Darclee”. Micutii vor picta, vor realiza masti ce vor constitui ulterior obiectul unei expozitii.

Intre orele 18:00-01:00 brailenii vor putea viziona   “Noaptea filmelor de Oscar”, videoproiectii de filme premiate la cele mai mari festivaluri de profil. Aceasta se va desfasura la Biblioteca pentru copii, situata in Piata Poligon, nr. 4, in spatele hotelului Traian.

Programul continua in holul principal al bibliotecii, de la orele 19:00 pana la orele 21:00. cu un mini-spectacol de cantece interpretate de copii pentru copii oferit de catre de Asociatia pentru Integrare Europeana a Tinerilor prin Cultura, Arta, Educatie, Ecoturism, Sport si Voluntariat.

Publicul brailean care va trece holul bibliotecii de la ora 21:00 este invitat  sa descopere tainele meseriei de bibliotecar in cadrul” Vreau sa fiu bibliotecar pentru o noapte”.

Prin programul artistic de muzica si poezie de la ora 22: 00, intitulat “Saturday Night Fever” (Febra de s@mbata noapte) tinerii  brailenii vor asculta muzica de toate genurile si pentru toate  preferintele.

Intervalul orar 00:00- 02:00 este alocat pentru “Rasoteca de la miezul noptii”: epigrame, lectura publica din texte umoristice, discutii libere, glume si voie buna, la o cafea sau un ceai, cu participarea membrilor Clubului epigramistilor Stefan Tropcea Braila.

Cu ocazia evenimentului vor avea loc inscrieri si eliberari de permise gratis, imprumut de documente in cele doua sedii si accesul gratuit la Sectia de Internet si Navigare electronica: navigare pe Internet, jocuri, comunicare utilizand Yahoo!Messenger sau Skype, socializare prin intermediul retelelor specifice.

Comentarii

comentariu

About the Author

-