Published On: joi, Sep 22nd, 2011

Berea nu ingrasa, mitul a fost spulberat

Share This
Tags

Consumul moderat de bere, respectiv pana la trei pahare pe zi pentru barbati si maximum doua pentru femei, reduce riscul bolilor de inima, al osteoporozei, al dementei, berea fiind recomandata si in diete, specialistii precizand ca aceasta nu ingrasa.

Efectele berii consumate cu moderatie sunt recunoscute de catre medicul pediatru spaniol Hernandez Aguilar sfatuieste femeile gravide sa bea zilnic 500-600 de mililitri de bere fara alcool, deoarece aceasta contine antioxidanti care fac bine copilului, reducand riscul de screloza, obezitate, cancer.

“Berea, o bautura sanatoasa si o componenta sanatoasa a dietei de mii de ani, nu este numai buna de baut, dar consumata moderat se poate incadra perfect (si poate aduce chiar beneficii) in dieta si stilul sanatos al unui adult. Sutele de tipuri de bere, care sunt produse in intreaga Europa, au in comun acelasi efect benefic asociat cu continutul de alcool, precum si potentialele beneficii ale materiilor prime din care este fabricata berea”, a fost concluzia specialistilor din mai multe tari europene in cadrul simpozionului “Berea si sanatatea” desfasurat la Bruxelles.

Potrivit specialistilor, 58 % dintre englezi spun ca vinul este mai bun pentru sanatate decat berea (18 la suta), 28% dintre olandezi se arata surprinsi sa afle ca un pahar de bere are aceleasi efecte asupra sanatatii ca si vinul, 35 % dintre olandezi spun ca nu consuma bere pentru ca ingrasa, iar 85 % considera ca are foarte multe calorii. Chiar si spaniolii sunt sceptici in aceasta privinta, 79 % dintre ei considerand ca berea ingrasa chiar si atunci cand este consumata moderat, iar peste jumatate dintre englezi cred ca berea are cele mai multe calorii dintre bauturile alcoolice.

Berea contine vitamine, minerale si antioxidanti esentiali care provin din materiile prime si care, impreuna contribuie la o dieta sanatoasa. Efectele adverse se asociaza in principal cu consumul exagerat, dar in cazul anumitor persoane, in special minori, chiar consumul moderat poate fi daunator, potrivit specialistilor.

Toate beneficiile pe care le aduc organismului cele trei pahare de bere pe zi se pot transforma in dusmani de temut ai organismului astfel se recomanda consumul moderat.

Comentarii

comentariu

About the Author

-