Published On: joi, Sep 1st, 2011

Aurel Simionescu, locul 30 in topul primarilor dupa suprafetele de teren detinute

Share This
Tags

Cei 42 de primari din Romania au 118,44 hectare de teren, ceea ce ar insemna 2,82 hectare/ primar.

Cel mai bogat primar din  topul amintit este primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu. Acesta are cea mai intinsa suprafata de pamant (intravilan si extravilan) dintre toti primarii analizati, si anume 27,58 de hectare de teren (275.820 metri patrati, mai exact).

Al doilea cel mai instarit primar, la capitolul terenuri, este cel care conduce Buzaul. Constantin Boscodeala, primarul Buzaului, are 27,36 hectare de teren.

Dincolo de suprafata totala, este important sa aflam si cine detine cel mai mult teren intravilan si extravilan, chiar daca multi nu precizeaza locul in care sunt localizate aceste proprietati.

Astfel, cea mai intinsa suprafata de teren intravilan este in posesia lui Radu Capilnasiu, primarul Zalaului. Acesta are 3,2 hectare in intravilan, fiind urmat de Sorin Apostu, edilul din Cluj-Napoca, cu 3,01 hectare de teren intravilan (30.150 de metri patrati).

Ioan Lungu se situeaza pe locul trei, cu 1,4 hectare (14.646,5 metri patrati).

Primarul orasului nostru,  Aurel Gabriel Simionescu detine in proprietate 797 de metri patrati de teren intravilan. Destul de binisor o duce domnul primar, daca luam in considerare ca unii primarii nu detin niciun metru patrat  de teren. Ciudat, dar asa au afirmat 9 primari in declaratiile lor de avere.

Acestia sunt: Dorin Florea –Tagu-Mures; Victor Dragusin – Alexandria; Klaus Iohannis (Sibiu); Gheorghe Falca – (Arad),George Scripcaru- Brasov;

Catalin Flutur- Botosani; Decebal Bacinschi -  Focsani; Bogdan Valcov- Slatina.

In ceea ce priveste primarii care au pamant, cea mai mica suprafata este detinuta de nimeni altul decat primarul Constantei. Radu Mazare detine o cota de 4,16% din doua terenuri, ambele situate in intravilanul municipiului Bucuresti.

Dupa Mazare, cel mai sarac este Robert Raduly, primarul din Miercurea Ciuc. El detine 244 de metri patrati de teren intravilan, respectiv, 180 de metri patrati intr-o zona extravilana. Adica, 424 mp.

In privinta proprietatilor extravilane, primele sapte pozitii coincid cu cele ale clasamentului general. Per ansamblu, doar 16 primari au terenuri extravilan, ceea ce inseamna ca edilii care ne conduc orasele prefera zonele intravilane, pe care, eventual, pot ridica diferite constructii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-