Published On: mie, Sep 21st, 2011

Actiune in sistem integrat pentru combaterea braconajului piscicol

Share This
Tags

Politisti de la Serviciul Ordine Publica, de la Biroul Ordine, Sectiile de Politie Rurala si Politiile orasenesti Ianca, Faurei si Insuratei, impreuna cu cei de la Biroul de Politie Transporturi Braila, I.J.P.F.Braila, Garda Nationala de Mediu, Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura si Parcul National Balta Mica a Brailei, au actionat pentru prevenirea si combaterea braconajului piscicol in zonele de competenta.

Fortele participante au legitimat 404 persoane, dintre care 8 au fost conduse la sediul Politiei pentru verificari, au fost controlati 8 agenti economici de profil si 5 puncte de incarcare/descarcare a pestelui, au controlat in trafic 91 de autovehicule de transport si, pe apa, 136 de ambarcatiuni.

Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice au fost constatate 7 infractiuni, si 23 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 21.100 de lei .

De asemenea, au fost confiscate 3 plase tip monofilament, in valoare totala de 300 de lei, doua hodoroabe, in valoare de 50 de lei, 33 kg de peste, in valoare de 165 de lei, 15 metri cubi de lemn pentru foc, in valoare de 120 de lei.

Cantitatea de peste confiscata a fost predata unei societati de profil, in vederea valorificarii in conditiile legii, iar celelalte bunuri ridicate in vederea confiscarii au fost introduse in camerele de corpuri delicte din cadrul I.P.J.Braila si I.J.P.F.Braila, pana la definitivarea cercetarilor in cauzele penale intocmite.

Comentarii

comentariu

About the Author

-