Published On: mar, Sep 20th, 2011

87 angajati de la Protectia Copilului recastiga in instanta 25% din salariul taiat de Guvern

Share This
Tags

87 de angajati ai Directiei Sociale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) vor beneficia de drepturi salariale mai mari. Este vorba despre personal contractual, cei 87 de salariati fiind membri ai Sindicatului Alfa, constituit in decursul anului precedent. Decizia data de Curtea de Apel este una definitiva si irevocabila si este o premiera la nivel national.

Sindicatul Alfa a deschis o actiune in instanta prin care a contestat masura de diminuare a salariilor din sistemul bugetar in proportie de 25% cu incepere din luna iulie a anului precedent. Dupa mai bine de un an de zile, s-a dat o hotarare definitiva si irevocabila prin care declara ca fiind nelegala diminuarea lefurilor in procent de 25%.

„Este prima hotarare a Curtii de Apel care permite restituirea celor 25% opriti in iulie 2010. Prin hotararea asta s-a stabilit ca pentru perioada iulie – decembrie 2010 cei 87 de salariati sa primeasca inapoi cei 25% retinuti anul trecut si in plus, o consecinta a acestei hotarari este faptul ca si salariile pentru 2011 trebuie sa fie crescute cu 25% pentru ca modalitatea de calcul face referire la luna octombrie 2010, ori daca salariul din 2010 a crescut cu 25%, automat si in anul 2011, salariul creste cu 25%”, a declarat Marius Orosanu, presedinte Cartel Alfa.

Potrivit presedintelui filialei Cartel Alfa, in medie, conducerea DGASPC trebuie sa restituie sume cuprinse intre 1.000 si 1.500 de lei in functie de veniturile salariale realizate de fiecare angajat care este parte in acest dosar pentru perioada iulie – decembrie 2010.

Comentarii

comentariu

About the Author

-