Published On: mie, Sep 21st, 2011

35 de detinuti braileni vor participa la curatarea orasului

Share This
Tags

*Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti s-a alaturat proiectului “LET’S DO IT, Romania!”

In urma acordului incheiat cu Asociatia “Pro Democratia”, 35 de detinuti de la Penitenciarul Braila vor desfasura o activitate de voluntariat, incercand sa faca din Braila un oras mai curat. Aceasta activitate este rezultatul unui parteneriat incheiat la nivel national, in vederea organizarii unei campanii de colectare de deseuri din toata tara, intre Administratia Nationala a Penitenciarelor si Asociatia “Viitorul in Zori”, aceasta campanie, avand ca termen de desfasurare intervalul ianuarie-decembrie 2011.

In aceste conditii, cativa tineri si minori din cadrul Penitenciarului Braila, care si-au dat acordul sa participe la astfel de actiuni, s-au alaturat campaniei cunoscute la nivel national sub numele de “Curatenie in toata tara”, pe data de 24 septembrie a.c, intre orele 10:00-14:00, acestia iesind, sub stricta supraveghere, pe strazile de la marginea Brailei pentru a colecta gunoaie.

Aceasta activitate a detinutilor are precedent, minorii si tinerii privati de libertate fiind implicati pentru a doua oara intr-un astfel de proiect. In toamna anului trecut, aceasta initiativa nu a avut insa acelasi succes, intrucat au fost dornice doar zece persoane din Penitenciarul Braila sa se alature proiectului, ocazie cu care au fost colectate aproape cinci tone de gunoaie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-