Published On: joi, Sep 22nd, 2011

“Secretomania din jurul vizitei lui Basescu in SUA e “caraghioasa”

Share This
Tags

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat ca vizita presedintelui Basescu in SUA a fost sub nivelul si importanta documentelor semnate, intrucat acesta nu a avut o intalnire oficiala cu omologul sau american si a catalogat secretomania din jurul programului lui Basescu drept “caraghioasa”.

“Nivelul acestei vizite a fost sub nivelul si sub importanta documentelor semnate acolo. Daca e adevarat – si e – ca semnarea acordului privind instalarea scutului antiracheta e un eveniment major si pentru noi si pentru SUA (…) atunci, putem exprima dezamagirea ca el nu a fost pentru Romania marcat ca atare. El putea fi marcat printr-o intalnire oficiala la nivel prezidential, in Romania sau SUA, ceea ce nu a fost cazul, putea fi marcat printr-o prezenta a secretarului de stat american in Romania pentru semnarea documentelor, atunci ar fi putut fi primit si la presedintele Romaniei”, a apreciat Antonescu.

El a citat din comunicatul dat de Biroul vicepresedintelui SUA, conform caruia presedintele Obama s-a alaturat intalnirii dintre vicepresedintele Biden si presedintele Romaniei. “Deci Traian Basescu a avut o intalnire cu vicepresedintele SUA, la care s-a alaturat pentru un timp presedintele SUA (…) Din punct de vedere al reprezentarii, presedintele Romaniei nu a avut, asa cum cred ca s-ar fi cuvenit, o intalnire oficiala cu acte in regula cu omologul sau american”, a mai spus liderul PNL.

Liberalul a criticat si secretomania din jurul acestei vizite. “Dintr-o pornire de neinteles de a secretiza vizita, de teama analistilor care sa n-o distruga, am fost pusi in fata unei situatii stranii, usor jenante, de a nu sti nimeni, in afara de presedinte si apropiatii sai, ce face in America, cu cine se intalneste, ce discuta. Nu stiu ce secret era sa stim cu totii ca se duce sa semneze acordul cu scutul. (…) Ca sa sustii in calitate de presedinte al unei tari ca o actiune politica de asemenea anvergura a fost tinuta in secret ca sa nu strice vizita analistii e cel putin caraghios si discutabil”, a comentat liberalul.

Comentarii

comentariu

About the Author

-