Published On: mie, Aug 17th, 2011

Ziua Marinei i-a scos din nou pe braileni din case

Share This
Tags

*Luni seara, Faleza Dunarii, Parcul Monument si Gradina Mare au fost iar asaltate de miile de braileni  care au iesit sa admire spectacolul oferit de marinari si de artistii locali, cu ocazia Zilei Marinei, acest eveniment fiind realizat cu sprijinul Consiliului Judetean si Primariei Brailei.

Cetatenii nu s-au lasat rapusi de oboseala acumulata din timpul week-end-ului, cand au iesit cu mic cu mare sa sarbatoreasca zilele orasului, si au profitat si de acest prilej de sarbatoare pentru a se distra. Brailenii care au avut parte de inca o zi libera, de Sfanta Maria, nu au avut timp sa se plictiseasca, profitand de posibilitatea de a fi martorii unor concursuri si jocuri marinaresti interactive, dupa care s-au delectat cu cantecele unor talentati artisti locali.

In prima jumatate a zilei, Faleza Dunarii a devenit gazda unor spectacole marinaresti pe cinste. Parada navelor militare si civile, lansarea la apa a ancorei de flori si concursurile marinaresti s-au desfasurat, la orele diminetii, sub privirile apreciative ale brailenilor, iar mai tarziu, atentia brailenilor s-a indreptat catre scena de pe faleza, unde au concertat mai multi tineri talentati, printre care trupele “Exces Verbal” si “Cameleon”, Roxana, Andreea Ignat, Gabriel Ciubuc si elevii Liceului de Arta “Hariclea Darclee”.

Cei care nu au putut ajunge pe Faleza Dunarii pentru a participa la spectacol, au avut posibilitatea de a alege una dintre celelalte locatii destinate sarbatoririi Zilei Marinei. In jurul orelor 19:00, in Parcul Monument a rasunat Fanfara “Dunarea Albastra”, desi publicul a fost mai putin numeros decat pe faleza, sunetul vibrant al saxofoanelor, trompetelor si tobelor alintand urechile pasionatilor.

Pe de alta parte, in Gradina Mare, iubitorii de muzica populara au putut urmari spectacolul sustinut de solistii Casei de Cultura, de Formatia din Ianca si de Taraful de Lautari Sutesti.

Ziua Marinei a fost un prilej de bucurie si pentru comerciantii de pe Faleza, care si-au marit castigurile semnificativ. De la micii comercianti  de suveniruri care stateau in spatele tarabelor insirate de-a lungul falezei, pana la patronii localurilor au avut de castigat de pe urma acestei sarbatori. “Ne bucuram sa vedem ca lumea se inghesuie sa se aseze la o masa. Asa mai facem si noi cate un ban. Daca am avea in fiecare week-end, macar pe jumatate din cati clienti am avut astazi, nu am mai duce grija zilei de maine.”, a sustinut patronul uneia dintre terasele de pe faleza.

Toate terasele au fost tixite de oameni. Mirosul ademenitor al micilor si berea rece i-au atras pe braileni, acestia intrecandu-se la viteza pentru a prinde un loc liber la o masa. “Nu am mai vazut atata lume pe faleza de nu mai stiu cand. Am urmarit spectacolul, iar acum vroiam sa ne oprim si noi la o terasa, dar nu gasim nicio masa libera. E plin peste tot. De jumatate de ora ne plimbam dintr-o parte in alta in speranta ca se va elibera vreun loc, dar degeaba. Oricum nu regretam ca am iesit din casa. Spectacolul oferit a fost foarte frumos. I-am aplaudat cu placere pe toti cei care au cantat.”, a declarat un brailean.

Avand in vedere diversitatea activitatilor stabilite de zilele Brailei si de Ziua Marinei din acest an si faptul ca evenimentul a avut un real succes in randul brailenilor, asteptam cu mare interes sa vedem ce ne vor rezerva Consiliul Judetean si Primaria la anul.

Comentarii

comentariu

About the Author

-