Published On: mar, Aug 2nd, 2011

Vosganian: Ideea infiintarii economatelor vine din utopia neagra a pedismului de astazi, care reinvie comunismul

Share This
Tags

Varujan Vosganian, vicepresedintele PNL este de parere ca ideea infiintarii economatelor provine din “utopia neagra a pedismului de astazi”, care reinvie comunismul.

Mai mult, fostul ministru de Finante alatura aceasta idee “atitudinii securistice fata de rege”, “melancoliilor” pentru Parlamentul unicameral si legii averilor ilicite.

“Economatele ar presupune refacerea unei retele de stat, inclusiv a faimoaselor I.C.R.A., depozitele de produse alimentare. Ar presupune alcatuirea unei retele de angrosisti privilegiati si subventii de la stat. Pentru ca o tejghea de la care sa se vanda la pretul de productie, fara sa vii cu bani de-acasa, pentru salariul vanzatorului, chiria sediului ori pentru ambalarea si pastrarea produselor, nu s-a pomenit nici in Utopia lui Thomas Morus, darmite in Utopia neagra a pedismului de azi. Se vor face, poate, de catre primarii pedisti mai zelosi vreo doua-trei magazinase prizarite, bun prilej pentru guvernanti sa se laude si pentru pensionari sa se calce in picioare si cam  atat”.

“Economatele sunt o batjocura la adresa unui popor obidit, cateva foi rupte si rescrise din amintiri la Raportul pentru condamnarea comunismului, rescrise, fireste, sub forma de elogiu”, concluzioneaza el.

Totusi, dincolo de aceste constructii lexicale, Vosganian nu ofera argumente impotriva infiintarii economatelor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-