Published On: joi, Aug 25th, 2011

Viorel Botea nu se lasa inlaturat din functie fara lupta

Share This
Tags

* inspectorul scolar general al Brailei a lasat sa se inteleaga acest lucru astazi, in cadrul sedintei Colegiului prefectural * pentru orice eventualitate, Botea a multumit tuturor primarilor pentru colaborare

Inspectorul scolar general al Brailei, Viorel Botea, si-a prezentat astazi raportul de activitate, in cadrul Colegiului Prefectural. Acesta ar putea fi ultimul raport pe care-l va mai face Botea in calitatea de inspector general, dat fiind ca recent, organizatia locala PDL i-a retras sprijinul politic, ceea ce, teoretic, duce la schimbarea din functie.

In acest context, raportul lui Viorel Botea a sunat cam ca un cantec de lebada, in care a multumit primarilor de toate culorile politice pentru colaborarea stransa, a multumit din inima ministrului Educatiei, pe care l-a ridicat in slavi si a vorbit, fara a fi foarte explicit, despre niste lucruri politice tumultoase care s-au intamplat in ultimul an, dar care nu au afectat invatamantul local. Traducerea noastra este ca se referea la solicitarile insistente ale presedintelui PDL Braila Constantin Dumitriu si ale altor lideri PDL de a politiza la maximum invatamantul local, lucru pe care Botea a refuzat sa-l faca, motiv pentru care urmeaza sa-si piarda postul.  

Inspectorul scolar general n-a pierdut ocazia insa sa se si laude putin: “Primul lucru pe care am vrut sa-l facem, am avut grija de oameni si asa cum stiti, in anul precedent nu au fost niciun fel de probleme privind disponibilizarile de personal, nu au fost niciun fel de probleme privind salarizarea si plata tutoror drepturilor salariale (…)Daca noi, judetul Braila, am plecat de pe un loc 37 de no coment, in momentul de fata suntem pe locul 5-6 in tara si nu numai ca suntem pe locul acesta, dar pot sa spun ca ISJ este un inspectorat respectat la minister si multi dintre sefii de deconcentrate, dintre primari, cunosc acest lucru, in momentul in care au avut contact direct cu ministerul. Acest lucru se datoreaza activitatii deosebite pe care a realizat-o echipa manageriala performanta de la Inspectorat”.

Botea a lasat insa sa se intelega, subtil, ca nu va ceda postul fara lupta: “Personal, am facut tot ceea ce am putut din punct de vedere profesional si atat timp cat voi fi sanatos, ca profesor imi voi desfasura activitatea asa cum am facut-o si pana acum si daca imi ajuta Dumnezeu, si ca manager, voi incerca sa fac in continuare macar unele lucruri bune pe care le-am inceput”.

De altfel, in discutii mai mult sau mai putin oficiale, inspectorul scolar general a mai asigurat pe unii oficiali locali (din alte partide decat PDL) ca nu-si va pierde postul, in ciuda retragerii sprijinului politic din partea organizatiei, pentru ca decizia in ceea ce-l priveste se ia la minister, nu la PDL Braila. Ceea ce ni se pare corect, fiindca, in opinia noastra, Constantin Dumitriu nu are competenta sa-i analizeze activitatea lui Botea.

Revenind la sedinta, inspectorul general a apreciat la modul superlativ cooperarea pe care a avut-o cu primarii din judet, indiferent de apartenenta politica: “Legaturile pe care noi le-am avut si le avem in acest moment sunt foarte, foarte bune, indiferent de partidele si de primariii si de stiu eu ce alte lucruri politice care se prefigureaza si care au fost de-a lungul acestui an, lucruri destul de tumultoase, care insa nu au afectat invatamantul brailean, zic eu. (…) Vreau sa multumesc autoritatilor locale pentru colaborarea deosebita pe care am avut-o cu scoala si vreau sa multumesc primarilor de toate culorile politice, pe care ii respect si i-am respectat pentru felul in care am colaborat. Vreau sa felicit toti primarii pentru activitatea deosebita depusa pentru scoala. Va multumesc si sper ca indiferent cine va fi la conducerea Inspectoratului Scolar Judetean, dumnealor vor arata aceeasi dragoste fata de scoala si fata de copii”.

Botea n-a uitat sa multumeasca public, la modul cel mai calduros, celui de la care astepta sa-l apere, in lupta pentru a-si pastra  postul: “Ministerul ne-a sprijinit in permanenta in ceea ce a facut si inca o data, public, ii multumesc domnului ministru Daniel Funeriu pentru tot sprijinul pe care l-a acordat invatamantului brailean. Va spun pentru ca, indiferent daca se va auzi sau nu, este intr-adevar omul care a incercat si se pare ca va reusi sa transforme invatamantul romanesc din temelii”.

Ramane insa de vazut daca inspectorul scolar general va reusi sa-l invinga pe Dumitriu, in lupta sa pentru a-si pastra functia.

Comentarii

comentariu

About the Author

-