Published On: joi, Aug 4th, 2011

Vasioaica, mereu suprinzatoare

Share This
Tags

Daniela Vasioiu poate fi subiectul unui studiu de caz, despre cum sa reusesti sa te tii pe picioare (ca nu putem sa spunem “sa stai drept”), chiar in cele mai grele conditii. Evolutia ei profesionala – in sensul larg al cuvantului “profesional” – poate constitui un model pentru tinerele fete care cred ca solutia reusitei in viata este sa te mariti cu un barbat puternic, care sa te intretina toata viata si sa stai in umbra lui, tolerandu-i, la o adica, infidelitatile, ca sa nu te debransezi de la conducta de bani. Ei bine, Daniela Vasioiu a dovedit ca nu aceasta este solutia, ci exact contrariul.

Ea inceput activitatea in sectorul legume-fructe – sau cel putin, de la acest moment  incepem noi analiza, fiindca de la acest punct exista izvoare istorice, ca n-o s-o luam acum de la Adam si Eva -unde trufandalele, prospaturile aveau mare trecere si a stiut sa-si fructifice atu-urile, care au fost apreciate la modul superlativ  pana la cel mai inalt nivel al firmei. De atunci exista  informatii, e adevarat, mai putin atestate documentar si care au circulat mai mult pe cale orala, cu privire la faptul ca stia meserie. Apoi, a trecut la politica, un domeniu care i se potrivea – manusa. Gurile rele spun ca politica e o curva, insa nu in cazul ei; nu, Daniela era buna de gura, asa ca s-a remarcat si in acest tip de activitate, iar cei care au constatat ca talentele ei aveau efecte palpabile, placute la atingere ( ne referim la procente in alegeri, nu stim la ce v-ati gandit voi, rusine sa va fie!)  au fost tot sefii, politici, desigur, ca nu se incurca ea cu toti ratatii! S-a incurcat cu unul singur, ca sa-si asigure acoperirea sociala, dar ala nu a incurcat-o niciodata in treburile ei…

Dupa ce a degustat politica si i-a placut ce-a simtit pe varful limbii, s-a infiltrat intr-un bordel administrativ – asa cum ii placea ei sa numeasca Primaria municipiului -, unde a capatat un alt statut. Acolo ea era un fel de sefa (de mana a doua, ca prima mana o punea primarul Cibu ) si avea acum si ucenici, care se dadeau de ceasul mortii sa-i intre in gratii. Unii ii intrau, altii, nu, ca nu pot sa intre toti, e prea mare inghesuiala. E drept ca, de la o vreme, nu prea mai era asa mare inghesuiala la intrarea ei, ca si varsta isi spunea cuvantul si dupa ce i-a facut primarul reclama negativ si-a numit-o “baba ofilita”, au ramas sa-i duca trena si sa caste gura la “maretia” ei numai aia disperati sau complet sonati. Acestia ii percepeau aptitudinile exceptionale intr-un anumit domeniu si voiau sa invete de la ea tot ce se poate, pana in cele mai ascunse detalii…

Adevarul este ca dintotdeauna, angajatele de la bordeluri, de orice fel, au avut si pronuntat rol educativ, de initiere in tainele … hai sa zicem de initiere, si-atat.

Catre finalul patronatului ei – sau sa-i spunem “matronatului” ei?- la bordelul administrativ, Vasioaica s-a declarat scarbita de murdariile si perversiunile administrative care se petreceau inauntru, unde, zicea ea, primarul Cibu da tonul. Efectul? Si-a strans jucariile specifice (cu baterii sau fara) si a plecat. Ea a anuntat insa ca este hotarata sa se intoarca la bordelul cu pricina si sa faca o curatenie generala, mai ales ca acum, dupa ce a aflat toate perversiunile respective din interior, ca voayeur, daca nu ca participant, stia exact pe ce (butoane) sa apese.

Brailenii sunt toleranti, de felul lor, dar sa practici una dintre cele mai vechi meserii din lume (cea administrativa, la asta ne referim), ani de zile, la bordelul administrativ, sa-ti iei lunar contravaloarea prestatiei de acolo si dupa aia, sa o faci pe virgina si sa strambi din nas, ca nu ti-a placut ce-ai facut si ce-ai vazut, parca e prea de tot! Asa ca din alea vreo 45 de procente la care visa Vasioaica, la alegerile pentru bordel, s-a ales praful si pulberea. 

Fiindca nu era dispusa sa iasa de pe scena politica atat de curand, ea si-a reconsiderat parerile si subit, dat seama ca Cibu nu-i chiar atat de rau pe cat credea initial, ba chiar ca-i bun, fiindca e dispus sa-i dea si ei un rol, secundar, ce-i drept, in perversiunile pe care acesta avea de gand sa le mai practice inca  4 ani in bordelul administrativ. N-a fost sa fie, printre altele, si pentru ca atunci cand Daniela Vasioiu a aparut pe generic, alaturi de Cibu, acestuia din urma i-au scazut actiunile si lumea n-a mai vrut sa vada o noua serie din filmul de groaza “Corbu si baba ofilita”.

Scoasa din distributie cu suturi in posterior, cea care se credea Marea Doamna a politicii brailene s-a reprofilat pe un traseu profesional logic: legume; fructe; trufandalepolitica (e o curva) – carciuma. Numai ca la carciuma a fost cam nasol, fiindca  nu mai lucra cu banii statului, lucra cu banii ei si s-a dovedit ca aptitudinile sale manageriale sunt limitate. Atunci s-a convins ca cel mai bine e sa lucrezi la stat,  adica unde sa stai si sa iei bani. N-a durat mult pana si-a gasit si-o slujba in care si-a fructificat talentele dovedite, acele de consiliere in hotarari dubioase. Intr-o perioada in care angajarile la stat erau blocate, si-a facut rost – nu mai comentam acum in ce mod, dar are legatura cu genunchii – de un post de consilier al prefectului Dumitru Popa, ca doar ea l-a pus in functie (de subprefect), ce pana mea! Mai nou, tot intr-o perioada in care angajarile la stat sunt practic blocate, Vasioaica si-a facut rost de o alta slujba la stat, aceea de expert pentru minoritatile nationale. Daca avem in vedere minoritatea majoritara la nivelul judetului Braila, putem spune ca traseul ei profesional mentine o linie logica:  legume; fructe; trufandalepolitica (e o curva) – carciuma – expert in tiganii. Urmatorul pas logic in  aceasta evolutie profesionala, daca ne intrebati pe noi, este direct la vidanja.

Comentarii

comentariu

About the Author

-