Published On: mar, Aug 9th, 2011

TCE va impaduri in acest an 5000 ha in Insula Mare

Share This
Tags

* arendasul IMB nu cultiva doar cereale in Insula, ci planteaza si copaci * informatia a fost data publicitatii de o agentie de presa

Circa 5.000 de ha din cea mai mare exploatatie agricola din Europa, Insula Mare a Brailei, vor fi scoase din circuitul agricol propriu-zis, pentru a  deveni padure. Terenul amintit va fi impadurit in acest an de catre arendasul IMB, SC TCE 3 Brazi. Potrivit unei agentii de presa, actiunea se incadreaza in Planul de protejare a zonelor umede si de investire in perdele de protectie in IMB.

Potrivit sursei amintite, directorul general al SC TCE 3 Brazi, Lucian Buzdugan, a declarat ca programul de impadurire face parte din planul de respectare a biodiversitatii si armonizarea practicilor pentru o agricultura performanta, cu incercarea de a mentine un mediu sanatos din punct de vedere ecologic. „Demarăm anul acesta un program de împădurire a cinci mii de hectare, în cadrul acţiunilor de protejare a zonelor umede şi de investire în perdele de protecţie, care să fie de-a lungul drumurilor, căilor de acces şi de-a lungul canalelor”, a declarat Buzdugan.
Amintim ca TCE 3 Brazi exploateaza circa 70.000 de hectare de teren agricol in Insula Mare, din care 55.682 hectare sunt teren arabil. Firma a incheiat cu Agentia Domeniilor Statului un contract de arenda pe 20 de ani.

Comentarii

comentariu

About the Author

-