Published On: mie, Aug 10th, 2011

Statul va infiinta Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier

Share This
Tags

Autovehiculele vor fi controlate in trafic de angajatii unei noi institutii, Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier, potrivit unui proiect de Ordonanta a Guvernului. Institutia se va infiinta prin reorganizarea Autoritatii Rutiere Romane, a Registrului Auto Roman si a Companiei de Autostrazi si va fi in subordinea Ministerului Transporturilor. Potrivit acestui proiect aceasta noua institutie are dreptul sa opreasca orice autovehicul care circula pe drumurile publice.
“Inspectorii pot opri vehiculele, semnalizand regulamentar din pozitia statica in acelasi mod ca si politistii rutieri sau din autovehiculul din dotare aflat in mers”, mai scrie in proiect, in care se mai arata ca ” in cazul unui control efectuat in trafic asupra unui vehicul rutier, inspectorii au dreptul sa patrunda atat in spatiul destinat conducatorului auto, cat si in spatiul destinat transportului rutier de marfuri si/sau persoane”.
Noua institutie va verifica, pe langa starea tehnica a masinii si actele de transport, inclusiv dovada platii tarifului de utilizarea a retelei de drumuri.
Aceasta institutie este independenta fata de orice structura juridica sau de autoritate de reglementare sau de siguranta rutiera. Inspectorii au dreptul sa imobilizeze vehiculul, sa ridice placutele de inmatriculare si documentele autovehiculului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-