Published On: joi, Aug 4th, 2011

Statuia lui Traian este aproape gata

Share This
Tags

Municipalitatea si-a propus ca lucrarile la impetuoasa statuie a Imparatului roman Traian sa se finalizeze cat mai repede si statuia sa fie dezvelita cu ocazia Zilelor Brailei pe data de 15 august

„Noi asa am dori sa facem, insa inaugurarea depinde daca va fi gata si eu sper acest lucru. Atunci toate demersurile vor fi finalizate, mai putin acele placi care au fost furate si pe care le vom da noi în lucru. Cand vor fi gata le vom monta. Lucrarea la statuie, ca atare si aici ma refer la capul lui Traian, este terminata, mai trebuie un pic de lucrat la ea la partea de piatra. Batranul alaturi de copil sunt gata, acestea fiind depozitate la teatru, iar când se vor termina lucrarile la postament, le vom monta. Vom planta si flori, pentru ca vreau ca statuia lui Traian sa fie ca altadata. În timp, Piata Traian, denumita în trecut Piata Arhanghelilor Mihail si Gavril, s-a tot ridicat, adica s-a turnat asfalt, iar de jur-împrejurul monumentului erau amplasate flori în jardiniere. Noi am intervenit si la piatra, deoarece de-a lungul anilor acolo a fost acest format, s-au udat florile, iar apa s-a tot infiltrat. Acum, noi vom încerca sa refacem respectivul format, dar nu îl vom face exact ca în acele vremuri, însa va avea un aspect placut. De asemenea, vom toaleta si brazii existenti în Piata Traian, de ani de zile”, a declarat primarul Brailei Aurel Simionescu. Sa speram ca lucrarile se vor finaliza la termen si Zilele Brailei vor avea un aer festiv in adevaratul sens al cuvantului.

Victor Chiriloaie Chirila a declarat ca o asemenea lucrare de restaurare cere timp si uneori dureaza chiar mai mult decat daca faci statuia din nou.” Nu promitem nimic si nu putem spune o data cu exactitate cand va fi gata, in orice caz lucrarea aceasta cere timp pentru a fi refacuta asa cum trebuie.”

Comentarii

comentariu

About the Author

-