Published On: joi, Aug 11th, 2011

Stancu, Simionescu si-nca vreo 8 consilieri braileni vor pleca in China

Share This
Tags

* alesii locali vor discuta, printre altele, de colaborari cu chinezii pe producerea de componente electronice, in industria alimentara si in vanzarea de tractoare

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, le-a cerut astazi consilierilor sa se gandeasca la persoanele care ar putea face parte dintr-o delegatie a forului legislativ local, care va efectua o deplasare in China. Vizita in strainatate este programata pentru toamna acestui an, iar seful CJ nu exclude posibilitatea ca, pe langa cele circa 10 locuri oficiale, pentru care vor suporta cheltuielile oficialii chinezi, sa ia si alti alesi locali, cheltuielile suplimentare urmand a fi platite din fonduri bugetare.

“In luna octombrie ne pregatim sa facem o delegatie in China, 6-10 persoane, o sa vedem cat. Am avut o discutie cu ambasadorul si cu consulul dumnealor saptamana trecuta, impreuna cu primarul Simionescu si avem 4 puncte de discutat, in principiu.

Unul vizeaza fabrica de tractoare pe care o au ei acolo, in provincia Henan, cu care suntem infratiti si unde se pot face ansamble si subansamble, ca ei trimit acum tractoare in Romania prin Ungaria, ca sa va dati seama. Eu cred ca nu este nicio problema sa vina vaporul si sa se opreasca aici, la Braila, sau  daca e prea mare, se poate opri si la Constanta. Deci asta este un subiect pe care doresc si ei foarte mult sa-l dezvoltam. Un alt subiect este legat de industria alimentara, care ma intereseaza in mod deosebit. Ei fiind un popor foarte mare, s-au specializat in industria alimentara si toate fabricile mari de industrie alimentara la ei sunt pe langa complexele de crestere a pasarilor, porcilor sau bovinelor. Al treilea subiect e legat  de industria electronica si le-am povestit ca intre Braila si Galati se poate face asa ceva si am vorbit despre niste parteneriate intre oamenii de afaceri din tara noastra si dumnealor pe componente electronice, fie pe zona calculatoarelor, fie pe alte zone. Al patrulea subiect pe care l-am discutat  se refera la partea culturala  si aici am spus sa se gandeasca si ei sa ne gandim si noi la medicina traditionala chineza, de care multi sunt iubitori, dar si pe partea culturala putem face niste schimburi.

De aceea trebuie sa facem acest demers, probabil ca voi merge si eu si primarul Simionescu, putem sa facem o delegatie mai mare cu colegii consilieri”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-