Published On: vin, Aug 12th, 2011

Solutii “minunate” ale Guvernului pentru a iesi din criza

Share This
Tags

Ce ne ofera Guvernul pentru a iesi din criza? Reduceri de salarii, marirea taxelor, disponibilizari, blocarea pensiilor, sistarea bonurilor de masa.

Anul trecut, in vara, Guvernul Boc isi angaja raspunderea pe un set de masuri de austeritate menite sa salveze România din recesiune.(Oare acestea sa fie acele masuri? )

Taierile de venituri si cresterile de taxe urmau sa se aplice numai pâna la finalul anului, dar 2010 a trecut fara ca românii sa simta in buzunare semnele de redresare economică.

Bugetarii au fost cei mai afectati, veniturile lor fiind taiate cu 25%. Au scazut si ajutoarele de somaj sau indemnizatiile pentru cresterea copilului.

Guvernul a taiat cel de-al treisprezecelea salariu, primele si orele suplimentare, bonurile de masa, biletele de odihna, ajutorul pentru tinerii casatoriti si trusoul acordat nou nascutilor.

Cum nu a mai putut miza doar pe acesti bani, Executivul a trecut la planul “B” si a crescut TVA-ul la 24%.  Pentru a se incadra in fondul prevazut pentru salarii, Guvernul a dispus concedierea a peste 100.000 de bugetari in 2010.

Reducerile de personal din sistemul bugetar, insotite de limitarea angajarilor, continua si in acest an.  Dupa toate aceste reduceri si taieri, bugetarii au primit inapoi doar aproximativ 14% din venituri. Pentru a ajunge la veniturile pe care le realizau [nainte de vara lui 2010, mai au de asteptat mult si bine.

Nu va faceti griji. La ce inventivi sunt cei de la conducere, lista va ramane deschisa.

Comentarii

comentariu

About the Author

-