Published On: mar, Aug 30th, 2011

Solutia Guvernului de a iesi din criza: bolnavii vor primi gratuit doar medicamente ieftine

Share This
Tags

De la 1 septembrie statul va deconta  bolnaviilor de cancer, diabet sau TBC  doar medicamentele ieftine, restul medicamentelor fiind nevoiti sa-si plateasca din buzunarul propriu. Cei mai afectati de aceasta masura de austeritate vor fi pensionarii, care abia daca isi mai permit sa traiasca in timpurile acestea grele.

Decizia a fost luata de catre ministerul Sanatatii, Ritli Radislau care abia venit in functie a si inceput sa “ingroape poporul roman”. In acest mod, Guvernul va face economie de 150 de milioane de lei noi anual. Oare asa crede Boc ca vom iesi din criza?

“Chiar daca il avem in lista, pacientul nu gaseste pe piata medicamentul compensat 100%. Cel mai mult sufera pacientii cu cancer. Tratamentele pot sa ajunga la câteva mii de lei. Sunt unii care vor trebui sa suporte 3000 de lei si peste 3000 de lei pe luna pentru asigurarea tratamentului”, a declarat Vasile Barbu, reprezentantul Asociatiei pentru protectia pacientilor.

Nici pacientii bolnavi de diabet nu le vor fi mai usor. “Pacientii cu diabet, mare majoritate au complicatii ale diabetului care necesita tratamente si nu sunt gratuite. Din pacate situatia este de asa natura incât multi pacienti nu o sa-si permita sa isi ia tratamentul pe care il fac acum”, a spus Maria Mesaros, presedintele Federatiei Asociatiilor Diabeticilor.

Oare Guvernul cand adopta astfel de masuri nu se gandeste la romani?

Comentarii

comentariu

About the Author

-