Published On: lun, Aug 8th, 2011

Se vor construi 3 noi crese, in municipiu

Share This
Tags

* finantarea lucrarilor este asigurata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, iar municipalitatea va achita de la bugetul local doar costurile bransarii noilor constructii la utilitati

Brailenii din cartierele Radu Negru, Lacu Dulce si Brailita vor beneficia, in cel mai probabil, din 2012, de cate o cresa noua. Cresele vor fi construite pe amplasamente stabilite de catre primarie, pe criterii legate, printre altele, de numarul de copii inregistrati in zonele respective si de numarul de crese aflate in apropiere.

Primul pas a fost facut prin aprobarea, de catre Consiliul Local Municipal, a transmiterii in folosinta gratuita, catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a celor 3 amplasamente apartinand domeniului public, in suprafata totala de 3000 mp, pentru realizarea unor crese. Cele 3 amplasamente sunt urmatoarele: * cartier Radu Negru, strada Nicolae Titulescu nr. 117 A, in suprafata de 1.000 mp, pozitionat in cuetea Gradinitei nr.12, unde se va construi o cresa de 40 de locuri * cartier Lacu Dulce, strada Dorului nr.61, in suprafata de 1.000 mp, pozitionat langa blocurile ANL pentru o cresa de 40 de locuri * cartier Brailita, strada Smardan nr. 98 B, in suprafata de 1.000 mp, pozitionat in curtea vechii Scoli Generale nr. 19, pentru o cresa de 40 de locuri.

Tereurile respective sunt transmise in folosinta ministerului doar pe perioada realizarii investitiilor, pana la receptia finala a obiectivelor.

Municipalitatea va plati, de la bugetul local, costurile necesare realizarii lucrarilor de bransare a noilor crese la utilitati – apa, energie electrica, gaze, canalizare, telefonie, cai acces, alei pietonale, spatii verzi si de joaca.

Finantarea realizarii celor trei investitii se va face de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, prin Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-