Published On: mar, Aug 16th, 2011

Se amână cea de-a doua sesiune de depunere a proiectelor pentru programul „Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă”

Share This
Tags

* această sesiune urma să debuteze în octombrie, însă a fost amânată pentru anul 2012

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Autoritatea de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (AM-PNDR) au anunţat că se amână pentru 2012 cea de-a doua sesiune de depunere a proiectelor aferente măsurii 141 „Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă”. Decizia a fost explicată prin numărul mare de proiecte depuse în prima sesiune din luna iunie – peste 28.000 de proiecte – şi imposibilitatea finalizării evaluării lor până la începerea noii sesiuni de depunere de proiecte.

MADR precizat că nu există timpul fizic necesar pentru finalizarea evaluării proiectelor depuse în prima sesiune – inclusiv vizita pe teren şi verificarea prin sondaj, până la data programată pentru lansarea celei de-a doua sesiuni. In plus, în sesiunea din luna iunie au fost licitate toate fondurile disponibile aferente măsurii 141, fiind depuse de două ori mai multe proiecte decât fondurile disponibile, astfel încât amânarea celei de-a doua sesiuni de depunere va da posibilitatea solicitanţilor eligibili, dar neselectaţi din lipsă de finanţare, să redepună proiectele în următoarea sesiune.
Pentru Măsura 141 s-au alocat 210 milioane de euro, împărţite în mod egal pe cele două sesiuni programate iniţial, respectiv iunie şi octombrie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-