Published On: joi, Aug 25th, 2011

Scolile din Braila vor fi pregatite la 1 septembrie sa isi primeasca elevii

Share This
Tags

Viorel Botea, (inca) inspectorul scolar general al Brailei,  a comentat astazi pe marginea  a trei elemente pe care le considera  esentiale in buna functionare a sistemului de invatamant. El a declarat in cadrul sedintei Colegiului Prefectural ca a avut ca prioritate ”grija fata de oameni”, dovada ca nu s-au facut disponibilizari, iar la salarizare nu au existat probleme. De asemenea, a explicat el, a respectat noile cerinte ale legii educatiei si nu in ultimul rand, a tinut legatura intre inspectorat, scoli si comunitatea locala.

“ Grija fata de oameni este esentiala, nu au avut loc disponibilizari, schimbarile de directori au avut loc din cauza pensionarii sau a demisiilor acestora. Avem in vedere noile cerinte ale legii educatiei si datorita bunei coeziuni dintre inspectorat, scoli si comunitatea locala tin sa va informez ca toate examenele din acest an (testare nationala, bacalaureat, titularizare) in Braila, spre deosebire de alte judete s-au desfasurat in conditii bune. Am plecat de pe locul 37 si am ajuns pe locurile 5-6. Eu zic ca este un salt foarte mare, iar Inspectoratul Judetean Braila este un inspectorat respectat la Minister. Datorita sprijinului pe care il avem de la Ministrul Educatiei, domnul Funeriu, care va reusi sa schimbe invatamantul romanesc dupa aplicarea legii Educatiei, de la 1 septembrie lucrurile vor incepe sa curga intr-o directie buna si vom finaliza toate proiectele incepute”, a spus Botea.

De asemenea, primarul Aurel Simionescu a tinut sa precizeze faptul ca a avut o colaborare buna cu Inspectoratul Scolar, insa trebuie sa se gaseasca o formula prin care sa se finalizeze si lucrarile pe bani guvernamentali incepute si neterminate, iar pana la 1 septembrie trebuie sa se finalizeze toate lucrarile de reparatii. In  plus, in opinia edilului-sef, trebuie rezolvate problemele ce tin de autorizarea sanitara a unitatilor de invatamant: ” Sapte institutii scolare din Braila nu au autorizatie sanitara. De ce nu au? Pentru ca nu au solicitat. Sigur ca motive, spre exemplu toaleta este in curte, gradinita se afla in acelasi sediu cu scoala, etc. Singurul lucru pe care eu il stiu este legat de gradinita si Scoala nr 21 din Pisc, care sunt in acelasi spatiu, numai ca noi le-am facut gradinita, iar de la 12 septembrie, copiii vor fi intampinati intr-un spatiu nou. Cele mai multe spatii neautorizate intr-adevar se afla in judet. Trebuie sa vedem ce facem si cu scolile care sub o anumita formula s-au facut pe bani guvernamentali (Liceul Pedagogic, Scoala nr.3) vrem sa gasim o modalitate sa le finalizam”.

Directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica Braila, Gabriel Ciorchina, a declarat astazi ca a existat o crestere a autorizatiilor sanitare emise in zone deficitare, in mediul rural.

Comentarii

comentariu

About the Author

-