Published On: vin, Aug 19th, 2011

Schimbarea ministrilor nu rezolva problemele din Sanatate

Share This
Tags

* este opinia senatorul PSD de Braila Ion Rotaru, presedinte al Comisiei de Sanatate

Presedintele Comisiei de Sanatate din Senat, Ion Rotaru (PSD) nu are mari asteptari de la noul ministru al Sanatatii, Ladislau Ritli, numit recent in functie. Rotaru a explicat astazi, intr-o conferinta de presa, ca schimbarile trebuie sa fie de prioritati in domeniu, de abordare bugetara si de strategii, nu de oameni, in fruntea ministerului. Mai mult, parlamentarul brailean crede ca noul ministru incepe cu stangul, avand in vedere problemele profesionale din trecut, pe care prea le-a dezvaluit imediat dupa numirea sa in functie: “Lipsa de profesionisti se manifesta in toate domeniile. Eu nu contest ca d-nul Ladislau Ritli este un bun profesionist sau nu. Ma framanta si ma deranjeaza ca luam un om dintr-un judet, care nu are experienta in plan ministerial in niciun fel si care are niste probleme generate de interpretari sau de lucruri reale. Pe ansamblu, nu cred ca aceasta este solutia, schimbarea ministrilor”

Rotaru nu este mai optimist nici in ceea ce priveste efectele trecerii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate in coordonarea Ministerului Sanatatii, in contextul in care “coordonarea” este doar o forma fara fond: “Nici trecerea trecerea Casei sub minister nu este solutia. Atat timp cat CNAS era administrata de catre un consiliu care era preponderent generat de Guvern, nu puteai pune in discutie faptul ca cei de la Casa nu sunt disciplinati, nu isi fac treaba, sau nu sunt sub control. Casa ori devine autonoma, ori dispare, este un organism care nu isi gaseste locul si rolul in conditiile in care trece sub minister”.

Precizam ca Ladislau Ritli a fost demis, in anul 2002, din functia de director al Directiei de Sanatate Publica Bihor, dupa decesul a 20 de bebelusi in Maternitatea din Oradea, din cauza infecţiilor intraspitalicesti.

Comentarii

comentariu

About the Author

-