Published On: mie, Aug 3rd, 2011

S-ar putea ca intretinerea sa se egalizeze si in Braila

Share This
Tags

Vom plati intretinerea in transe egale pentru a ne fi mai usor la iarna?

Consiliul local Braila va putea adopta modelul Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) care a aprobat majorarea pretului la gigacalorie cu aproape 37%. Persoanele cu venituri mici vor beneficia de subventii mai mari.

Practic, noutatea cea mare este urmatoarea: chiar si in perioada in care nu este distribuita caldura, bucurestenii vor plati pentru aceasta. Explicatia? Se uniformizeaza platile!

Mai exact, pentru a nu se crea iarna varfuri de plata, se va face totalul de plata  pentru energia termica consumata in iarna precedenta, iar acesta se va imparti la 12 luni. Astfel, in fiecare luna, se vor plati transe egale, iar la finalul anului va avea loc o regularizare.

Aceasta decizie este valabila doar pentru bucuresteni momentan insa nu este exclus ca modelul sa fie adoptat . Totusi, nu este exclus ca ea sa se extinda si la nivel national.

Revenind la bani, potrivit municipalitatii, pretul pe care-l vor plati bucurestenii se situeaza sub media nationala, care este de 197,7 lei.

Insa, daca nu ar fi subventia acordata de primarie, pretul pe care ar trebui sa-l plateasca bucurestenii ar fi aproape de doua ori mai mare, de 320 de lei.

Ramane de vazut daca aceasta metoda va veni in sprijinul cetatenilor si va da roade si daca Braila o va adopta sau din contra o va respinge.

Comentarii

comentariu

About the Author

-