Published On: lun, Aug 8th, 2011

Romania, atractie pentru straini

Share This
Tags

Pentru prima data,  Romania a ajuns in topul celor mai aventuroase tari din lume. Strainii se dau in vant dupa coclauri neumblate, ursi la margine de drum ori stane pe pajisti la mare altitudine. Din acest motiv, 300 de experti americani de la Universitatea George Washinton au plasat tara noastra  pe locul 9, din peste 160 de destinatii extrem de interesante.

Turistii straini platesc sume mari si le cer ghizilor sa-i duca in cele mai salbatice locuri. Vor sa vada ursi, lupi sau acvile, in mediul lor, nu la gradina zoologica. Dar si sa strabata hatisuri de padure sau tinuturi din Delta Dunarii.

Studiul Asociatiei Internationale de Turism de Aventura, cea mai mare din lume, are in vedere doua mari capitole: tari dezvoltate si in curs de dezvoltare. Noi, la cea de-a doua categorie, am batut Estonia si Cehia, dar am fost devansati de Israel, Slovacia si Chile.

Cele mai tari puncte ale Romaniei raman Delta Dunarii si Carpatii.

In prezent, muntii nostri sunt strabatuti cu piciorul sau ..cu bicicleta de 1.300.000 de straini. Cu o strategie inteligenta am putea dubla numarul lor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-