Published On: joi, Aug 18th, 2011

Ritli Ladislau, noul ministru al Sanatatii

Share This
Tags

UDMR a ales aseara noul ministru al Sanatatii. Ritli Ladislau, ministrul cu numarul 20 din conducerea Sanatatii, dupa Revolutie este cel care il inlocuieste in functie pe Cseke Attila, care a demisionat pentru ca Ministerul Sanatatii nu a primit banii ceruti la rectificarea bugetara.

Medicul oradean Ritli Ladislau este unul dintre cei mai  reputati medici din Oradea, ocupand, de-a lungul ultimilor 30 de ani, mai multe functii administrative. Averea sa nu este nici pe departe impresionanta, potrivit declaratiei de avere. Exista surse care sustin ca noul sef de la Sanatate ar fi actionar la doua firme care deruleaza afaceri in mediul medical.

In anul 2002, Ladislau a fost implicat in scandalul mortii a 20 de bebelusi de la maternitatea din Oradea. Ca urmare a acestei tragedii, Ritli Ladislau a fost demis din conducerea Directiei de Sanatate Publica Bihor.

Premierul Emil Boc a explicat, miercuri, ca s-a interesat de situatia lui Ritli Ladislau si implicarea sa in incidentul din 2002, precizand ca, la momentul respectiv, udemeristul a demisionat din fruntea DSP Bihor, dar impotriva sa nu a fost impusa nicio raspundere penala.

Noul ministru al Sanatatii a rostit, miercuri, la ceremonia desfasurata la Palatul Cotroceni ultima parte a juramantului de investitura.  “Asa sa-mi ajute Dumnezeu!” – atat in limba romana, cat si in limba maghiara.

Jur sa-mi daruiesc toata puterea si priceperea pentru propasirea spirituala si materiala a poporului roman, sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei” a declarat Ladislau.

Sa speram ca noul ministru va schimba ceva in reforma sanitara si ca lucrurile vor se vor schimba in bine pentru romani.

Comentarii

comentariu

About the Author

-