Published On: mie, Aug 10th, 2011

Reprezentatul Prostimii din Braila se plange ca Opozitia locala este o mascarada ?!

Share This
Tags

Dat fiind ca la problemele brailenilor mediteaza Marele Ganditor Intergalactic Constantin Dumitriu, care ne rezolva pe toti, noi, astia care nu suntem nici macar de nivelul Ganditorului de la Hamangia, preferam sa ne concentram atentia asupra evolutiei politicienilor locali. Cel mai greu ne este sa-l urmarim pe Gheorghe Chiru, fiindca are o evolutie haotica: da in stanga, da in dreapta, da in sus, da in jos, dupa care isi da singur la gioale si din cand in cand, le mai scapa si ziaristilor cate una, cand ii acuza ca sunt platiti de unii sau de altii. Nimic nou, de 20 de ani, cand nu le convine ca sunt criticati, cei din politica o arunca pe-asta cu platitul, ca nu concep ideea ca s-ar putea ca ei sa greseasca undeva si ziaristii sa-i critice pe gratis. 

Marturisim cu mana pe inima ca pe noi, unii, nu ne-a platit nimeni ca sa i-a tragem lui Chiru, printre altele, fiindca el nu reprezinta nimic pe scena politica locala, decat o simpla pata (de culoare), dar daca este vreun fraier interesat sa plateasca pentru ceea ce facem deja, il asteptam cu interes la redactie.

Revenind la Chiru, daca este s-o spunem pe-aia dreapta, la ora actuala, el nu are nicio calitate oficiala in politica braileana, fiindca partidul la care este presedinte de organizatie judeteana nu exista, deocamdata. Asadar, el este doar un simplu cetatean. Noi l-am bagat in seama  pentru ca era unul dintre cei care chiar spuneau pe nume unor lucruri si are si un simt al umorului pe care il apreciam, astfel incat merita sa batem drumul pana la hotelul unde isi tinea conferinta de presa. Uite, ne-a venit o idee, daca ar avea vreun adversar care sa-l bage in seama, acela ar putea sa-l acuze, la misto, pe Chiru ca duce ziaristele la hotel! Dar cine sa-l bage in seama pe Chiru…   Si-apoi, o astfel de informatie i-ar face imagine pozitiva liderului PP, imagine negativa ar fi pentru ziaristele care merg la hotel cu el.

De la un timp, insa, omul nostru a luat-o rau pe aratura. Primul simptom care ne-a atras atentia a fost declaratia lui cu privire la faptul ca desfiintarea judetului Braila, care ar avea loc sub umbrela reorganizarii administrativ-teritoriale, ar fi in interesul brailenilor. Mai mult, el a explicat ziaristilor ca este convins ca brailenii nu au nimic impotriva desfiintarii judetului, ba chiar sunt bucurosi ca astfel, baronii locali isi vor pierde puterea.

Noi, astia din presa, prin natura meseriei, ascultam politicienii spunand fel de fel de prostii si de minciuni. Unele declaratii ale politicienilor sunt insa de-a dreptul aberante, ne insulta inteligenta la modul cel mai brutal posibil si atunci chiar ne deranjeaza. Un astfel de cretinism este cel legat de efectele binefacatoare al desfiintarii judetului Braila, despre care ne vorbesc de-alde Constantin Dumitriu, Viorel Balcan si Gheorghe Chiru si pe care nici cei internati la Psihiatrie nu-i cred.

In opinia noastra, simplul fapt ca acesti oameni sunt de acord, ba chiar sustin ferm desfiintarea judetului Braila, ii face incompatibili cu statutul de candidat la orice functie publica din acest judet. Daca sunt de acord cu desfiintarea judetului, ei nu mai pot veni in fata noastra in 2012, sa sustina ca vor sa reprezinte interesele brailenilor, ale comunitatii, in Consiliul Local, Consiliul Judetean, Primarie sau in Parlament.

Revenind la Chiru, fiindca minciuna era prea gogonata si se putea demonstra pe loc ca spune tampenii, el a fost invitat de catre ziaristi sa coboare cu acestia din hotel si sa intrebe primii 100 de trecatori daca sunt de acord cu desfiintarea judetului, ca sa vada care este cu adevarat parerea brailenilor. Liderul PP a refuzat, pe motiv ca prin fata hotelului trec PSD-isti…   

Un alt semn ca Gheorghe Chiru are reale probleme il constituie  subiectele pe care si le alege in conferintele de presa. Fiindca, mai nou, nu mai vrea sa atace direct pe niciunul dintre politicienii locali, dar trebuie sa zica ceva, vine cu tot felul de prostii. De exemplu, este indignat ca muncitorii care reabiliteaza platoul din fata Palatului Administrativ au pus o toaleta in zona, ceea ce, in opinia lui, insemna “zero management”: “Am văzut că pe partea dreaptă au instalat acolo – şi asta denotă zero management – toalete şi vestiare pentru muncitori exact în faţa fântânii arteziene. Există un singur punct de atracţie în zona aia, iar Simionescu a plantat W.C.-uri acolo. Nu e vorba că aceste lucruri mă irită pe mine personal sau că tot timpul vreau să le reproşez ceva, dar fac lucruri fără sens, ca să nu mai vorbesc de gratuitatea lor, de ineficienţa lor şi de reaua lor credinţă”.

Chirule, daca  pe tine te freaca grija de WC-ul muncitorilor din Piata Independentei, atunci chiar ca faci o opozitie de rahat! Un rahat de cacao.

Culmea este ca tot el este cel care reclama ca opozitia la Braila este o mascarada. Sa se fi uitat in oglinda?

“La Brăila nu se poate face politică, poţi să te dai peste cap şi tot nu vei putea face politică, pentru că totul pluteşte în zona penibilului. Aici, cei care fac cu adevărat opoziţie sunt priviţi ca nişte tâmpiţi” , declara Chiru, dupa care recunoastea: “Noi suntem singurii care, la ora actuală, facem opoziţie în acest oraş!”.

Mai nou, Chiru nu este de acord cu reabilitarea Caii Dorobanti. In contextul in care de ani de zile brailenii se plang de starea drumurilor din municipiu, iar unele artere se surpa, Gheorghe Chiru – care are senzatia ca a critica orice, numai sa zici ca nu-i bine, inseamna opozitie – critica faptul ca, in sfarsit, se reabiliteaza si aceasta strada, care arata ca dupa bombardament.

Si se mai mira ca aceia care fac asa-zisa opozitie sunt priviti “ca niste tampiti”…

De-aia il rugam pe multstimatul si iubitul presedinte PP sa se ridice deasupra conditiei autodeclarate de reprezentant al “Prostimii” si al celor care sunt “Talpa tarii”, fiindca noi, astia de mai venim la conferintele de presa si cei care ne citesc, nu avem noroi intre degete si am absolvit mai mult decat patru clase, asa incat nu ne simtim reprezentati de el.

Comentarii

comentariu

About the Author

-