Published On: joi, Aug 18th, 2011

PSD Braila nu mai face niciun sondaj de opinie, fiindca ia de bun sondajul PNL

Share This
Tags

* in acest fel, social-democratii braileni scapa de-o cheltuiala de mii de euro, in contul careia ar fi aflat ceva ce deja stiau 

Social-democratii braileni au scapat de-o cheltuiala substantiala, fiindca au renuntat sa mai faca un sondaj de opinie propriu, pe langa cel facut de PNL Braila, pentru a afla cum stau liderii PSD din punct de vedere al audientei la electorat.  Desi, in urma cu cateva saptamani, liderul PSD local, Gheorghe Bunea Stancu, spunea ca inca este in negocieri cu o firma specializata, pentru a obtine o reducere a sumei foarte mari cerute de aceasta, mai nou, se pare ca social-democratii au ajuns la concluzia ca nu are rost sa mai faca o consultare populara, care sa le arate ceea ce deja stiu: ca sunt mult peste PNL, la nivel local.

Liderii PSD au decis asadar sa accepte rezultatele obtinute in sondajul facute de PNL Braila si considera ca aceste pot fi luate in calcul, ca fiind “oficiale”, in stabilirea candidaturilor. Nu de alta, dar chiar si cu posibilele “retusuri” care ar putea fi banuite, in favoarea celui comanda sondajul, diferentele intre liberalii si social-democratii care apar pe lista sunt, in unele cazuri, de zeci de procente, asadar nu mai incape nicio discutie cine are sanse mai mari sa-si adjudece presedintia  CJ si Primaria municipiului.   

Primarul Brailei, Aurel Simionescu, viitor candidat PSD pentru un nou mandat, a precizat astazi ca PSD-ul local nu mai face un alt sondaj in aceasta perioada, fiindca nu considera ca ar mai fi nevoie: “Noi nu am cerut inca un sondaj, il avem pe cel facut de PNL Braila, ramanem cu acest sondaj. Opinia noastra, la PSD, a fost ca dorim sa realizam un sondaj undeva pe finalul acestui an, in noiembrie, probabil, care sa ne spuna cu oarecare  aproximatie, la sase luni inainte de alegeri, cam care ar fi asteptarile brailenilor la nivel local, deci care ar fi problemele pe care ei le ridica in primul rand, ca sa ne construim agenda politica in functie de agenda publica. In plus, undeva in martie, asa cum am facut si in 2008, vom mai face un sondaj, dar cu fortele noastre, care sa ne arate starea de spirit cu o luna de zile inainte de alegeri, ca sa stim si cum va fi difuzat mesajul nostru in campanie”.

Precizam ca in sondajul PNL, candidatii PDL au sub 10 %, chiar daca unii dintre acestia se lauda ca procentele lor cresc de la o luna la alta. Cresc, dar in jos…

Comentarii

comentariu

About the Author

-