Published On: mar, Aug 23rd, 2011

Productia de grau, cu 12% mai mare in acest an

Share This
Tags

Productia de grau va creste cu 12% in acest an fata de anul trecut si va ajunge la peste 7 milioane de tone, arata estimarile realizate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Acest lucru este posibil datorita irigarilor mult mai bune a terenurilor, a vremii favorabile de acest an din Europa Centrala si de Est. Ploile si insamantarile de primavara mai ample au contribuit la aceasta tendinta pozitiva. De exemplu, Ucraina, producator major de cereale in regiune, anticipeaza sa recolteze 48 de milioane de tone de cereale in acest an, fata de 39,2 milioane de tone anul trecut. Polonia, unul dintre cei mai mari producatori de cereale din Uniunea Europeana, a suplimentat insamantarile de primavara pentru a compensa culturile de iarna mai mici si anticipeaza ca recolta de cereale va atinge nivelul de anul trecut, de 27, 3 milioane de tone. De asemenea, in Cehia, agricultorii se asteapta la o productie de 4,26 milioane de tone de grau si la 1,65 milioane de tone de orz.

In schimb, in Ungaria se estimeaza o scadere a productiei de grau, de la 3,75 milioane de tone anul trecut, la 3,6 milioane de tone, din cauza inundatiilor din acest an.

Recoltele bune vor exercita presiuni de scadere a preturilor graului in Europa, deja in declin in urma ploilor din Europa Occidentala si a concurentei crescute, prin revenirea pe piata a Rusiei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-