Published On: lun, Aug 22nd, 2011

Prima proba a bacului a trecut usor pentru elevii respinsi in sesiunea anterioara

Share This
Tags

Elevii care nu au reusit sa promoveze prima  sesiune a bacalaureatului si-au incercat norocul  ieri  dimineata. Proba la Limba si Literatura Romana a inceput la ora 9, iar cei mai multi dintre elevii inscrisi au trecut nivelul de exigenta al probei. Candidatii au primit calificative: slab, mediu si experimentat, cerintele de pe biletele nepunandu-i foarte mult in incurcatura. “Subiectele au fost foarte usoare, am stiut sa le rezolv. Nu am avut emotii cand am intrat in sala de examen pentru ca eram sigur de ceea ce am invatat. Am obtinut calificativul experimentat. Sper ca si la celelalte probe sa fie bine, pentru ca vreau sa urmez cursurile postliceale” a declarat Dumitrascu Marius, elev al liceului Anghel Saligny.

Daca in urma cu cateva zile, ministrul educatiei, Daniel Funeriu declara ca salile de clasa din institutiile scolare vor fi supravegheate video pentru a reduce numarul elevilor care vor sa copieze, acest lucru nu se aplica si in toate liceele din Braila. In aceste conditii, la centrul de evaluare “ Anghel Saligny”, conform declaratiilor catorva elevi tensionati de emotia examenului de bacalaureat,  nu au existat camere de supraveghere in salile in care acestia au sustinut examenul.

Pentru a compensa lipsa camerelor de supraveghere, comisiile de evaluare au fost drastice si nu au permis elevilor sa copieze, iar calificativele acordate acestora au fost pe merit.

In zilele ce urmeaza, candidatii vor fi examinati  la: limba materna (22-24 august), limba straina (23 -24 august) si competentele digitale obtinute in timpul anilor de studiu (25-26 august). Dupa aceste probe vor urma probele scrise. In 29 august va fi  proba la Limba si literatura romana, in 30 august pentru Limba si literatura materna, in 31 august pentru proba obligatorie a profilului si in 2 septembrie pentru proba la alegere a profilului si specializarii.

Elevii din acest liceu, dezamagiti de insuccesul din prima sesiune a examenului de bacalaureat, au dorit sa-i transmita un mesaj domnului Funeriu: “ Domnule Ministru, daca ati mai da examenul de bacalaureat acum, ati mai promova?”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-