Published On: mie, Aug 31st, 2011

De citit: Povestea familiei Heike de Eiji Yoshikawa

Share This
Tags

La saptesprezece ani, razboinicul Kiyomori al clanului Heike e un flacau usuratic, sarac si flamand. La aproape cincizeci de ani a devenit deja capetenia clanului, tatal imparatesei si faima intregului Kyoto. Povestea familiei Heike e povestea vietii lui, urzita in mijlocul povestii celei mari, a curgerii timpului. Imparatii urca pe tron si sunt siliti apoi sa‑l paraseasca; se duc razboaie lungi, capete cad si multimile sufera. Apoi, pe timp de pace, alte si alte multimi se bucura de muzici de lauta si de albeata florilor de cires si de prun.

Povestea familiei Heike este o transpunere moderna a unei frumoase legende japoneze. Atmosfera sa exotica, puterea narativa, descrierile minutioase si poeticitatea limbajului vor cuceri cititorul contemporan, care va avea, citind-o, prilejul unei fermecatoare lectii de cultura si istorie a Japoniei.

„Pentru cine e pasionat de trecutul unei mari natiuni, pentru tineri si varstnici in egala masura, Povestea familiei Heike aduce adevarata savoare a marilor legende.” (New York Newsday)

Comentarii

comentariu

About the Author

-