Published On: mar, Aug 2nd, 2011

Postasii au pichetat sediul Ministerului Comunicatiilor

Share This
Tags

Marti, 2 august aproximativ 500 de sindicalisti din Posta Romana au protestat in fata Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, ingrijorati de siguranta locurilor de munca si nemultumiti de incalcarea unor prevederi din contractul colectiv de munca.

Sindicalistii sunt nemultumiti de faptul ca de peste doi ani compania se afla intr-o reorganizare continua si multe dintre materialele necesare desfasurarii activitatii au trebuit sa si le achizitioneze din banii proprii. Ei sunt nemultumiti de concedierile anuntate dar si de reducerile de 10%.

“Prin organizarea acestei actiuni Federatia Sindicatelor din Posta si Comunicatii doreste sa atraga atentia Statului Roman, care este actionarul majoritar al CNPR prin Ministerul Comunicatiilor, precum si opiniei publice beneficiare de serviciile furnizate de Posta Romana de peste 150 de ani, asupra faptului ca lipsa de performanta a actualului management al CNPR va conduce la falimentul Postei Romane cu grave consecinte asupra celor peste 34.000 de angajati si a celor peste 12 milioane de beneficiari”, spunea BNS.

Posta Romana va continua reorganizarea retelei, prin desfiintarea a 450 de subunitati, operatiunea implicand restructurarea a 1.400 de posturi, in acest an fiind deja desfiintate 900 de unitati de profil, reteaua ajungand la 6.100 de oficii.

Dan Neagoe, Directorul general al companiei a declarat ca in urma celei de-a doua etape a restructurarii unele posturi vor fi desfiintate, iar personalul va fi redistribuit in alte unitati, el a adaugat de asemenea si faptul ca in urma unei analize vor fi stabilite concedierile “ Vom vedea daca vor fi si oameni implicati in aceasta restructurare”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-