Published On: Soare, Aug 7th, 2011

Politistul brailean ranit grav in Constanta a fost operat cu succes

Share This
Tags

* operatia a fost facuta intr-o clinica din Israel, iar medicii sunt optimisti cu privire la evolutia bolnavului * familia agentului are in continuare nevoie de ajutor financiar, pentru recuperarea acestuia

Vesti bune cu privire la situatia politistului brailean Cristian Georgian Dobrila, ranit in urma cu circa 3 saptamani, in judetul Constanta, in timp ce urmarea un bolid care circula cu viteza. Motopolitistul, in varsta de 30 de ani, a fost supus unei interventii chirurgicale in Israel, iar medicii sunt optimisti, pentru ca desi coloana vertebrala i-a fost grav afectata, maduva nu este sectionata si nici strivita.
Agentul principal Cristian Dobrila a fost operat vineri seara, dupa ce familia a depus in contul clinicii o garantie de 35.000 de euro. Medicii israelieni au infirmat diagnosticul celor romani, care spuneau ca politistul nu mai are nicio sansa de a mai merge vreodata, avand maduva secţionata. Potrivit declaratiilor familiei, Cristian poate sta acum in fotoliul cu rotile si in curand va incepe recuperarea.

Problemele financiare ale familiei nu s-au terminat inca, pentru ca

pentru primele trei luni de terapie, politistul va avea nevoie de circa 900 de euro pe zi, iar apoi costurile pentru fiecare zi de recuperare vor scadea la jumatate. De aceea, orice ajutor financiar, in suma cat de mica, este in continuare binevenit.

Amintim ca Cristian Georgian Dobrila este singurul motopolitist din cadrul Politie Rutiera Braila. Pe perioada verii, el a fost detasat la Constanta, iar in urma cu circa 3 saptamani, politistul se afla in timpul serviciului, cand a observat un Mercedes care facea slalom printre masini si a pornit in urmarirea lui. Intr-o curba, Dobrila a pierdut controlul motocicletei, a intrat pe constrasens si s-a izbit frontal de un BMW care venea din sens opus. In urma impactului, agentul s-a ales cu bratele, cutia toracica si coloana vertebrala zdrobite. A fost transportat imediat la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti, unde a fost operat la maini. Medicii au constatat apoi aparitia unui hematom ce a crescut pe coloana, intr-o zona foarte greu accesibila pentru chirurgi.

Pentru ca in Romania nu se putea face o astfel de operatie, familia a cautat o clinica in strainatate si cu eforturi financiare uriase, ajutata de prieteni si necunoscuti, care au facut donatii, a reusit sa-l transporte la Tel Aviv, unde a fost operat.

Cei care doresc sa ajute in continuare familia politistului ranit pentru ca s-a facut datoria, pot face o donatie in contul deschis la Raiffeisen Bank pe numele Dobrila Cristian Georgian: RO37 RZBR 0000 0600 0271 8928

Comentarii

comentariu

About the Author

-