Published On: lun, Aug 8th, 2011

Poliţiştii brăileni continuă campania de ajutorare a agentului Cristian Georgian Dobrilă, rănit în misiune

Share This
Tags

* cei care nu pot dona bani, sunt aşteptaţi la Centrul de Transfuzie Sanguină, începând cu data de de 11 august 2011, în intervalul orar 8.00-11.00 

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au iniţiat o campanie de sensibilizare a întregii comunităţi brăilene. Aceasta are ca scop manifestarea solidarităţii faţă de poliţistul Cristian Georgian Dobrilă care, aflat în misiune, a suferit un grav accident de circulaţie, în urma căruia are grave probleme de sănătate.

„Tânărul de 30 de ani, dedicat profesiei sale şi îndrăgostit de mersul pe motocicletă, a reuşit să îmbine cele două pasiuni, astfel încât a devenit singurul lucrător de la Serviciul Poliţiei Rutiere din Brăila, care îşi desfăşoară activitatea pe motocicletă.

Accidentul grav pe care l-a suferit i-a determinat pe colegii săi să iniţieze un act de solidaritate a cărui finalitate să fie oferirea unui sprijin financiar pentru tratament medical de specialitate în afara ţării.

Ideea unei astfel de campanii a venit de la unul dintre colegii lui Georgian, care nu lucrează la Serviciul Rutier, dar care, ca şi acesta, îşi iubeşte profesia şi este la fel de tânăr. Chiar dacă colegii de fiecare zi ai poliţistului l-au vizitat rând pe rând la spital, chiar dacă toţi ceilalţi poliţişti i-au oferit ajutor financiar, iar bikerii au organizat un marş de solidaritate, este momentul ca forţele tuturor să se unească pentru a-l ajuta pe Georgian să meargă din nou.

Mesajul este lansat către toate persoanele care alcătuiesc comunitatea brăileană, respectiv poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră sau alţi lucrători din acelaşi minister, precum şi către oamenii obişnuiţi care vor să-i transmită colegului nostru că sunt alături de el şi că trebuie să lupte cu mult curaj pentru reveni la o viaţă normală. Cei care înţeleg că fiecare dintre noi suntem atât de vulnerabili, oricât de intangibili şi de rezistenţi părem şi că sunt momente în viaţă când avem multă nevoie de semenii noştri, fie şi pentru a ne ajuta să ne regăsim curajul şi puterea de a înfrunta destinul, sunt aşteptaţi la Centrul de Transfuzie Sanguină, din strada Radu S.Campiniu nr.25, începând cu data de de 11 august 2011, în intervalul orar 8.00-11.00.

Este important de reţinut că bonurile valorice obţinute în urma donării de sânge vor fi, ulterior, transformate în numerar, iar banii vor fi donaţi familiei poliţistului, pentru a-i folosi în tratamentul şi recuperarea medicală a acestuia.

Persoanele pentru care dorinţa de a face bine unui tânăr care trebuie să fie puternic în faţa sorţii este mai mare decât teama de doctori, de ace, de seringi sau de injecţii, trebuie să ştie că donarea de sânge, indiferent de scop este considerată un act umanitar, benevol şi anonim. Sentimentul resimţit atunci când ajuţi pe cineva care nici măcar nu îţi cere asta, dar despre care ştii că are imensă nevoie de tine, este o trăire de bucurie care, pur şi simplu, îţi inundă sufletul.

Gestul umanitar de a deveni donator onorific de sânge ar putea pleca şi de la faptul că, oricând, fiecare dintre noi sau dintre persoanele fără de care nu ne închipuim ziua de mâine ar putea avea nevoie de o transfuzie. De această dată, este vorba despre un gest de omenie faţă de un fiinţă care va trebui să depăşească momentul critic în care mintea, spiritul, dar, mai ales, trupul îi sunt puse la grele încercări, un tânăr care iubeşte viaţa cu toată forţa vârstei sale şi care trebuie să ştie că nu este singur în faţa suferinţei”, se arată într-un comunicat dat publicităţii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-