Published On: joi, Aug 11th, 2011

Poliţişti şi jandarmii intră în alertă înca de vineri, pentru sărbătoarea de Sfânta Maria

Share This
Tags

Cu ocazia sărbătoririi Marelui Praznic al Adormirii Maicii Domnului, precum şi cu ocazia sărbătoririi Zilele Brăilei şi Zilei Marinei, în perioada 12-15 august, patrule mixte, formate din poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră vor desfăşura activităţi pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în municipiu şi judeţ, unde vor avea loc manifestări religioase şi culturale.

“În cadrul activităţilor de ordine publică, se va acorda o atenţie deosebită locurilor şi zonelor aglomerate, precum şi obiectivelor în care urmează să se desfăşoare slujbe religioase şi activităţi culturale, sportive, de agrement (Staţiunea Lacu-Sărat, Blasova, Parcul Monument, Faleza Dunării), pentru a fi prevenite faptele cu violenţă şi furturile.

Totodată, va fi verificat modul în care  se execută paza la obiectivele incluse în itinerariile de patrulare, în special la cele unde se colectează şi transportă valori monetare (hipermarketuri, bănci, societăţi comerciale, etc.), în scopul prevenirii producerii evenimentelor negative.

Totodată, echipele de siguranţă publică vor intensifica activităţile de patrulare în zonele cu afluenţă numeroasă şi vor fi prezenţi în mijloacele de transport în comun, pentru combaterea tâlhăriilor şi furturilor de/din buzunare.

În vederea fluidizării traficului rutier şi prevenirii evenimentelor rutiere, se va asigura prezenţa activă a agenţilor de circulaţie rutieră, la orele de vârf, pe căile de acces ce converg spre lăcaşurile de cult, pe principalele artere rutiere din municipiu şi judeţ şi în punctele cu risc ridicat de producere a accidentelor.

Efectivele de poliţie rutieră vor colabora cu celelalte formaţiuni de poliţie, cu scopul combaterii infracţionalităţii stradale, traficului şi consumului de droguri, prostituţiei şi proxenetismului, identificării persoanelor urmărite, prevenirii imigraţiei ilegale, etc.

Ofiţerii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, împreună cu alte instituţii ale statului, după caz, vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, prin verificarea legalităţii activităţilor desfăşurate de către unităţile de alimentaţie publică şi de cazare a turiştilor.

Pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional, localizarea şi depistarea persoanelor urmărite în temei legal şi punerea în executare a mandatelor de arestare preventivă ori de executare a pedepsei închisorii,   lucrătorii de la Serviciul de Investigaţii Criminale vor monitoriza stările conflictuale şi vor intensifica activităţile preventive în zona lăcaşurilor de cult, a barurilor, discotecilor şi a altor locuri pretabile. În colaborare cu structurile de ordine publică şi poliţie rutieră, judiciariştii vor acţiona pentru prevenirea furturilor de/din auto, a faptelor de cerşetorie, vagabondaj şi prostituţie/proxenetism.

De asemenea, poliţiştii de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase vor desfăşura activităţi specifice pentru prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere regimului armelor, muniţiilor şi substanţelor explozive, în special a portului şi folosirii în locuri publice a armelor de foc”, se arată într-un comunicat dat publicităţii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-