Published On: lun, Aug 15th, 2011

Piata imobiliara din Braila isi revine

Share This
Tags

* potrivit IMOPEDIA.ro, dupa doi ani de neagra criza, au inceput sa apara investitori pe segmentul terenurilor agricole din judet * in ceea ce-i priveste, proprietarii de locuinte, daca nu pot sa castige prea mult vanzand, prefera sa inchirieze

Piata imobiliara din Braila da semne ca incepe sa depaseasca problemele grave generate de criza economica, fiindca in acest an, afacerile in domeniu au mai „miscat”. Potrivit  IMOPEDIA.ro, au inceput sa apara persoane interesate sa investeasca in achizitionarea de terenuri agricole, iar proprietarii de locuinte, care au constatat ca nu mai pot obtine cine stie ce sume din vanzarea acestora, s-au orientat catre inchirierea apartamentelor sau spatiilor pe care le detin.

Ultimii doi ani au fost de-a dreptul negri pe piaţa imobiliară din Brăila. Lucrurile mergeau atât de rău, încât mulţi şi-au închis afacerile, puţine agenţii reuşind să se menţină pe linia de plutire. Dar de anul acesta începe să se întrevadă o situaţie mai bună: proprietarii au înţeles situaţia şi reduc preţul, clienţii apar timid în uşa agenţiilor, prinzând curaj să scoată banii de la ciorap pentru a face câte o tranzacţie.

Brăilenii vor să cumpere apartamente, dar numai dacă sunt ieftine. Agenţii imobiliari spun că cei mai mulţi clienţi caută garsoniere sau apartamente cu două camere, la un preţ cât mai mic”, arata sursa citata.

Cand e vorba despre vanzari de apartamente, preturile sunt urmatoarele: * garsoniera – 15.000 euro * apartament cu două camere – 25.000 euro * apartament cu trei camere – 35.000 euro

Programul „Prima Casa” a ajutat si el la „dezmortirea” pietei imobiliare brailene: „Cele mai căutate sunt apartamentele ieftine, în special garsonierele. Programul Prima Casă este cel care a pus lucrurile în mişcare pe piaţa imobiliară din Brăila. Garsonierele sau apartamentele cu două camere, dar cu un preţ cât mai mic – acestea reprezintă cam 90% din tranzacţiile pe care le facem” – sustin reprezentantii agentiilor imobiliare locale.

Potrivit sursei citate, terenurile din Braila nu sunt cautate nici de investitori, nici de dezvoltatori, desi pretul mediu este la jumatate fata de acum trei ani. Mai exact, in 2007, pretul zonei era de 300 euro/mp, in timp ce acum, pretul cerut este de 180 euro/mp, dar tot nu se gasesc cumparatori. La mare cautare sunt insa, in acest an, terenurile agricole, deoarece au un pret foarte mic: In principiu, se cauta terenurile agricole. Cererile vin din partea companiilor, a fondurilor de investitii, deoarece pretul este foarte mic, dar exista potential in zona. Un hectar costa aproximativ 3.000 lei, vanzatorii fiind oamenii de prin partea locului .

Cel mai bine se inchiriaza garsonierele, pentru care se gasesc clienti imediat ce apar pe piata. Agentii imobiliari braileni dau si cateva preturi la inchirieri: * garsonieră – 150 euro/luna * apartament cu doua camere – 200 euro/luna * apartament cu trei camere – 220-230 euro/luna.

Comentarii

comentariu

About the Author

-