Published On: mar, Aug 23rd, 2011

Piata agriculturii ecologice romanesti este in plina crestere

Share This
Tags

Piata agriculturii ecologice romanesti ar putea creste in acest an cu 20% fata de anul trecut, ajungand astfel, la valoarea de aproape 60 de milioane de euro, conform estimarilor lui Marian Cioceanu, presedintele Asociatiei Operatorilor din Agricultura Ecologica “Bio Romania”. “Promovam intens produsele, pentru a incerca sa facem cunoscute populatiei beneficiile acestora. In ultimii trei ani, piata a crescut cu 20%, tendinta care se va mentine si in acest an.”

El a adaugat ca anul trecut consumul intern de produse agricole ecologice s-a ridicat la aproximativ 45-50 de milioane de euro, din care aproximativ 35 de milioane de euro reprezinta produse importate. Romania exporta, in principal, materie prima si importa produse finite. La export, cererea este foarte mare, putem exporta atat cat producem”, a mai sustinut Marian Cioceanu.

Principalele destinatii de export sunt Germania, Italia, Grecia, Olanda, Elvetia, Statele Unite ale Americii si Japonia. Presedintele asociatiei a adaugat ca producatorii romani vand la export cu preturi de doua, de trei ori mai mari decat produsele conventionale. In Romania se produce in principal miere, vin si produse de panificatie eco. Suprafata de teren cultivata in sistem ecologic a crescut in ultimii zece ani, potrivit datelor MADR, de circa 15 ori, ajungand anul trecut la 260000 de hectare, ceea ce reprezinta aproape 2% din totalul suprafetei agricole din Romania.

Comentarii

comentariu

About the Author

-