Published On: joi, Aug 4th, 2011

Persoanele imbracate in “chiloti” si-n maieu nu au ce cauta in Palatul Administrativ

Share This
Tags

* primarul Aurel Simionescu spune ca or fie ele calduri mari in aceasta vara, dar tinutele prea  sumare nu sunt acceptabile, pentru accesul in institutiile publice * cei care deranjeaza sunt cu barbatii care poarta pantaloni prea scurti, nu si femeile care poarta fuste (prea) scurte

De cand cu vremea caniculara, care-i face pe braileni sa se imbrace cat mai sumar posibil, la intrarile in Palatul Administrativ au aparut afise prin care se anunta ca accesul in institutie se face numai intr-o tinuta decenta. De multe ori, insa, interpretarea data sintagmei “tinuta decenta” este diferita de la om, la om, astfel incat politistii locali aflati la intrarile in Palat au dificultati in a-i convinge pe unii contribuabili ca ceea ce poarta ei nu se incadreaza defel in imbracamintea acceptabila pentru vizite administrative.

Astfel, indivizi imbracati in pantaloni scurti, cu maieuri perforate (prin care li se vad sfarcurile si parul de pe burta si de pe spate, gen Padurea Letea) si in slapi, eventual si cu cate un lant cat degetul la gat, fac urat cand politistii locali ii invita afara, pe motiv ca sunt prea dezbracati ca sa intre in Primarie. 

Vizitatorii despuiati, dar cu tupeu sustin ca, in opinia lor, se incadreaza la categoria “tinuta decenta”, fiindca nu sunt in slip, asa incat au dreptul sa intre.

Intrebat, astazi, ce intelege prin “tinuta decenta”, primarul Aurel Simionescu a explicat: ”Pot sa va spun ce nu inseamna <<tinuta decenta>>, nu inseamna in chiloti, in maieu si in slapi”.

Intrebat daca atunci cand spune “chiloti”, se refera la sort, edilul-sef a precizat: “Sort pentru unii, este mult spus. Daca nu avem bunul simt sa intelegem ca nu se intra intr-o institutie imbracati in felul acesta, atunci avem o mare problema de civilizatie. Nu se poate veni chiar asa, la Primarie! Eu stiu ce inseamna si bermude, stiu ce inseamna si tricou, dar exagerarile sunt de cu totul alta natura. Si cand se vine intr-un sort… si sortul e de mai multe feluri… cand se vine intr-un sort la care posesorul isi mai sufleca si marginile…  Eu  nu sunt absurd, sa cer costum si cravata pentru toata lumea care intra in Primarie, asta este obligatia noastra, a celor care detinem niste functii publice si care trebuie sa ne prezentam la serviciu intr-o anumita tinuta, dar nici chiar asa cum se mai intampla sa vina unii…”

Intrebat daca si la tinuta de vara a femeilor are niste exigente ce tin de decenta, edilul-sef a declarat: “Nu am avut probleme de acest gen cu femeile, ele, chiar daca vin cu o fustita, ca-i mai scurta, ca-i mai lunga, nu au fost probleme, dar domnii au asa, niste costumatii mult prea sumare si cand sunt opriti la poarta reclama ca de fapt, <<costumul >> lor a costat de trei ori mai mult decat costumul gardianului public…”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-